Na mi vagyok én – hol melegednek majd az osztrák nyugdíjasok – a rossz példa is lehet ragadós – elbizonytalanodtam

Tessék mondani, ha azt szeretném, hogy vasárnap is vásárolhassak az Auchanban akkor most kormányellenes vagyok? Ha vasárnap délelőtt vagy délután szeretek böngészni a Médiamarktban akkor most már ellenzéki lettem? Teljesen elbizonytalanodtam.

Őszintén mondom, hogy amikor kint jeges szél fúj, s valaki Lénáról mesél szívesen kóborlok a Plazában vagy a Szinvaparkban. S ha kint negyven fokos a kánikula hétvégén jól elvagyok klimatizált bevásárlóközpontban. Olyan öregesen. Egyébként az a helyzet, hogy mostanában már nem illő a postán melegedni télen mint azelőtt mert a biztonsági közeg kipenderít. Ám a piszkos kizsákmányoló imperialista  multik elnézik a kispadon pogácsát majszoló időseket akik éjszaka fűtetlen szobában reszkethettek.

Kérdeztem egy pénztárost – csak úgy merő privát kíváncsiságból a minap az Auchanban – vajon ő szívesen dolgozik e vasárnap.  Azt mondta – sőt, kedvenc műszakja. Hogy miért nem tudom mert nagy volt a sor mögöttem és vasárnap délután voltunk.

Egyébként tetszett az ezzel kapcsolatos egységesen össze-vissza kommunikáció. Fentről. Az értelmesebbek óvatosan kimondták, majd, még nem dőlt el és megtárgyaljuk. Hozzátéve van egy csomó más húsba vágó tennivaló. csak sorban.

Mondom, ha jót akarunk – hát mi mást szeretnénk – maradjon minden úgy mint idáig.  Hogy az osztrákok mit csinálnak, hogyan szervezik az életüket az ő dolguk. Megjegyzem a határszélről vasárnap meglódul a nyugati bevásárló turizmus hozzánk. Ne csesszünk ki velük. Hol fognak hűsölni vagy melegedni az osztrák nyugdíjasok a hétvégén ha mi bezárunk.