Schwezoff a nagy fapaci – trójaiak a Síp utcában – Császár lemondott a trónjáról vagy csak elváltak az útjaik –

Holnap, azaz kedden este évzáró irodalmi est lesz, amelyre mint olvasható hivatalos vagyok. Barátaim, nem barátaim gyertek el. Szeretettel várom mindkettőtöket.

Hogy ne felejtsem a Schwezoff ügy tovább kulminál. A akit érdekel ez a derék nagy ember akiről most az új könyvemet körmölöm, jöjjön el diskuráljunk erről. Amit tudok, az ügyvezető megvált – igen ez a helyes kifejezés Császár Balázs úrtól testi lelki jó barátjától. Császár úr korábban megfenyegetett mert ugye beszélni akartam vele.  Talán csaknem ugyanezért hagyta ott a Síp utcát.

Még egy érdekes adalék – a Magyar zsidó hitközségek szövetségében a Síp utcában már lényegesen több a nem zsidó dolgozók aránya. Valamikor minden hitközségen egy nem zsidó alkalmazott volt aki szombaton kapcsolgatta a lámpát és befűtött.

Jelenleg a zsidók száma ha a betérteket is beszámoljuk  harminc százalék alá csökkent a Síp utcában. Ha ezen most fennakadok rasszista és diszkriminatív fószer leszek. Ám ha a tendenciát nézem még igazam is lehet, a jövőben bárki, akár egy budhísta vagy egy pravoszláv is rabbi lehet.

Ismerjük a trójai faló esetét. Schwezoff úr is maga egy nagy fapaci.

Persze az irodalmi est nem róla szól majd. Mondom megnyugtatásul.h