Napi Schwezoff – mit szeretnénk karácsonyra – sok az a húsz millió még akkor is ha ő fizetné vissza

Na ki van a képen? A gráf olvasóinak bizonyára már ismerős. Igen talált, s már süllyed is. Ő a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője aki hamarosan visszavonulna a közélettől. Kezdi belátni, hogy a tranvesztíta múltjával soha nem békélnek meg. Tegyen bármilyen bűnbocsánatot nincs helye egy köztiszteletre igényt tartó vezetőposzton.

Sikerült kibogozni a szálakat, megvan a rejtély, hogy miként került oda ahol most van. Bár megesik, hogy csak számomra volt ez titok idáig. A fő támogatók, a családi összefonódások a még online nyomdafestéket sem tűrő pletykák messzire vezetnek. Ilyenkor mondá az ember – a fejétől bűzlik az ikrás állat. Jogos a kérdés egy vallási vezető meddig mehet el a családjáért  a rábízott közössége ellenében. Hol van az a határ amikor a jó szándékú apai érzelmeket nem szabad szabadjára engedni. Egy főrabbinak ilyen esetben le kell vonni a konzekvenciát. Ki kell mondani – tévedtem, mert megtévesztettek.  A sok blabla közül egy jópofa – színes online rabbi bizonyítvány Izraelből.

Nos a lemondásának – a hírek szerint ára van. A fiúnak mondott Viktor vagy Dávid  – nem akarom elhinni húsz azaz 20 millió forintot kér végkielégítésként. Ha ezt megkapja , akkor kezdődik az igazi botrány. Ki kötött vele menedzser munkaszerződést és ki hitelesítette, kinek a szignója cicomázza? Különben próbaidőben való eltávolítás esetében semmi sem jár. A jog szerint. Viszont kártérítést illene fizetnie.  A beléptetőrendszer körüli cirkusz miatt, a barátjának jogtalanul kifizetett pénzeket is vissza lehetne perelni. Jómagam még a jelenlétével okozott erkölcsi károkat is számszerűsíteném. Ha ez bejönne akkor ebben a tangában vagy miben kellene elhagynia a Síp utcát.

Többen támadtak, hogy homofóbiám van mint a rendőröknek. Akik  a furcsa büszkeség napján ráüvöltöttek a fekete ruhás suhancokra – ne bántsd a buzit…!  Mondom nem igaz. Bennem is megvan az a kevéske európai tolerancia ami kell. Nem osztályozom a másságot vallókat és semmilyen ellenérzésem sincs velük szemben. Nem érzek sajnálatot és ellenszenvet, el kell fogadnunk mindenkit a Teremtő akarata szerint. Ezzel szemben tőlük is elvárjuk ugyanezt a megértést.

Csereklye Dávid vagy Schwezoff Viktor szeretnénk karácsonyra vagy Chanukkára – ha lemondanál. Ez az Úr akarata . Végkielégítés nélkül, csendben  szerényen ahogyan sok ezren várják . Ez nagy ,nagy Micve lenne számodra is.

Folytatom, békésen megvolt a kormányzati – zsidó kerekasztal párbeszéd ma a parlamentben. Újságírók kizárva, hallomásból tudom az apró szendvicsek mellett az online sajtó felelösége is szóba jött. Igen itt még névtelenül lehet zsidózni, ki lehet engedni az antiszemita gőzt mint ahogyan a kormány ellen is uszíthatnak minden következmény nélkül. Ma már nincs szükség Szabad Európa rádióra, hogy kitomboljuk magunkat a nyilvánosságnak. Bárkit gyalázhatunk, sértegethetünk – név nélkül bátran. Idegen országok szerverein át semmit nem tehetünk az emberi jogaink védelmében. Illetve egyet csak.

Behúzzuk a farkunkat. Meglapulunk hagyjuk a hülyeségeket írókat a saját igazságuk tudatában. Akik ugyanis a névtelenség homályába burkolózva hősiesen posztolnak  reménytelenek. Gyógyíthatatlanok.

Mindenesetre a kormány illetékesei újra megfontolják mit tehetnek az ilyen szájhősök ellen.