Harcos, karcos eladó – Médiamarkt ahol minden van – csak kesztyűben ha cserélni akarod

Rémképzeteim vannak a miskolci Médiamarktban. A bécsi Saturnban( a testvéráruház) imádok járni, ha arra járok oda vezet az első utam. Ott ugyanis vannak sramli lemezek, bezzeg nálunk ez országos hiánycikk.

Az itteni Médiamarktban bármennyire is óvatos vagyok mindig ér valamilyen kellemetlen meglepetés. Most például karácsonyra vettem egy Nokia 220-as mobiltelefont a feleségemnek. Egy hagyományos nyomógombost mert a nejem ebben nagyon konzervatív. Úgy tűnt szerencsém is van mert a kedvenc színében sárgát találtam. Mármint a dobozon sárga volt a készülék. Majd most szombaton amikor kibontotta, derült ki, hogy fekete. Irány az áruház – Szánthó Balázs a Médiamarkt állandó tévészereplője megnyugtatott, most még mindent cserélnek.

Még el se mondhattam mit szeretnék, még a dobozt ki se nyitottuk amikor az ügyfélszolgálatos hölgy rákezdte – ha karcos a fedőlapja nem lesz csere. Utána kibontotta és máris mázgolni kezdte képernyőtisztító folyadékkal. Kiderült, hogy egyet nézünk de nem ugyanazt látjuk.  Szerinte karcos – az előző nap kibontott mobil hátlapja. Szerintem meg ha csak a folyadékával nem sikerült összemarnia. Kedvesen elbeszéltünk egymást mellett, közben telefonos segítséget kért a főnökétől, akit heppi hangulatban találhatott. Oké mehet a csere – mondhatta. Ám akkor derült ki, hogy sárgában már nincs és sose lehet tudni mikor lesz. Legfeljebb egy vásárlási utalványt kaphatunk cserébe. Az eszükbe se jutott, hogy a hálózatban keressenek egy színest a kekec vásárlónak. Mármint nekem.

Nekem úgy tűnt, hogy a karácsonyi vásár leamortizálta a személyzetet.  Unhatják a vásárlókat , főleg azokat akik hozzám hasonlóan az ünnep után visszamerészkednek a nyavalyás apró cseprő hülyeségeikkel.  Talán még arra is gondolhattak, minek ennek a színvaknak sárga. Megjegyzem a kéket a zölddel keverem , de a feketét a sárgával nem.

A feszültséget igyekeztem levezetni – megleptem a feleségemet egy egyszerű tablettel, egy Androidossal. Még töltőn van, csak kesztyűben közelítem és ígérem nem lesz karcos. Ha csak a cserénél nem birizgálják össze.