Napi Schwezoff – újra itt van , jönnek a hírek -ma lépnie kellett volna – e helyett eltapsolja még a maradékot

Íme a vidám csapat, s hamarosan újra együtt lesznek.  Ha a karácsonyi Channuka idején megfeledkeztünk volna elmondom, a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője még mindig Csereklye Viktor vagy más nevén a magyarosítotton Schwezoff Dávid. Sajnos. Ami jót és rosszat elmondhatunk róla azt már megtettük.  Nem állítom, hogy eredménytelenül.  Ugyanis a küldöttek többsége huszonöten felszólították már, hogy írja ki a következő választmányi ülést. Ma ezt meg kellene tennie. A terv szerint január nyolcadikán  lenne az a szép nap amikor Dávid lemondása bekövetkezne. Nyilván , nem akarja az óév utolsó napjait elrontani ezzel , így ameddig csak teheti semmit nem csinál. Akár beteget is jelenthet vagy elszabotálja az ülés összetrombitálását. Kérdésem, ha akad köztünk szakavatott jogász , válaszolja meg – meddig durcáskodhat, meddig mehet el ebben a huzavonában. Van e ennek következménye, hogyan szankcionálható ha nem teljesíti a küldöttek többségének a felszólítását?

Ami nyilvános, s látható – Dávid igyekszik a táborát összerántani. A Hiltonban ahol a Zsidó Szeretet kórház jótékonysági estje volt próbált mindenkivel parolázni és híveket gyűjteni. Ahol megjelent, ahová oda somfordált ott elhallgattak és érzékeltették a nemkívánatosságát.  Nagy blamának tette ki magát. Persze akik jó nevelést kaptak ott egy ilyen rendezvényen tartózkodtak minden rosszízű megjegyzéstől, beszólástól.  Az Új életben biztosan benne lesz, hogy ő maga milyen adománnyal támogatta a mostani jövedelméből a kórházi alapot.

S még valami – a pénz nem számít alapon Schwezoff  csodálatos Channuka estet rendezett, voltak vagy félszázan a terülj asztalkámon. Tessék megsaccolni mibe fájt …. 600  -700 ezer vagy egymillió forintba?  Persze nívós vendégek is voltak akik ingyért nem lépnek fel. Megnyugtatásul meleg bárokban szokásos tranvestitákat nem rendelt.

Bármelyikre tippel a bicska kinyílik a zsebben. S még van vagy három nap ebből az évből – a hitközség kocsiját tropára vitte, cirka egymilliós a kár, ehhez adjuk hozzá a fény ünnepét. Nekem már ez a január nyolcadika olyan távolinak tünik, hogy el se hinnék. Az ügyvezető ennyi idő alatt még annyit eltapsolhat, hogy az utódja három év alatt se tudja majd kigazdálkodni a hiányt.