Az első miskolci mobiltelefon bolt – Piller Gábor megjósolta  – viszik mint a szappant-

Retro hangulatom van. Előbányásztam egy csomó régi képet. Tessék kitalálni, hogy mikor és hol készülhetett. Nos, ha szabad a gazda elárulom .Dr. Piller Gábor  a Westel 450 igazgatója megnyitja Miskolcon az első rádiótelefon szaküzletet. Az üzemeltető a DH Kft volt és a bolt az akkori Orion műszaki üzlet hátsó traktusában kapott helyet. Egy kis sarkot.A volt Avasi kávéházban a Kazinczy Ferenc utcán.

Itt volt mintakészülék, néhány és ha valaki akart egyet venni akkor másnap megkapta. Azonnal meghoztuk a fővárosi raktárból. Azokat a nagy táskás Ericson rádiótelefonokat amivel akkor már sikk volt sétálni itt árultuk. Ezeket komplett lehetett beszerelni a kocsiba. Sokáig csak itt lehetett mobil telefont kapni.

Egy akkori szép emlék – Piller Gábor barátom – ő ma a Telekom egyik vezérigazgató helyettese csak úgy mellékesen megjegyezte: eljön az idő amikor majd úgy áruljuk a telefont mint a szappant. Nehezen vettem az adást, de hittem neki. Akkor talán 1992-ben járhattunk. Nekem aki abban a korban szocializálódott amikor egy vezetékesre 6 -8 évet kellett várni nehezen fogtam fel ezt a jóslatot. Gábor ebben is igazad lett.

( A képen balról jómagam s középen Piller Gábor, a jobbszélső úr az egyike volt az első vevők közül. Az első telefont Miskolcon Sárosi Pál a Keravill igazgatója vásárolta meg.)