Világmegváltás egy délután – ugye milyen aranyos fotó –  mi gyártjuk a német autókat

Magam is szeretek fotózni. Már csak azért is mert jóval könnyebb mint körmölni.  Bár az ilyen képek alkotásához szerencse kell. Nagy mázli meg egy kíváncsi kutya.

No, de nem erről akarok csacsogni. Hiányzik a napi Schwezoff. Eltűnt a jóember, a budapesti zsidó hitközség derék ügyvezetője. Még a face oldalát is felszámolta.A lehető legjobbkor. Ha ugyanis marad, nem sikerül kipöckölni nagyon kínos lett volna a Merkel protokollnál. Képzeljék el, hogy a német vasladynek vele egy asztalhoz kellett volna ülni. Katasztrófa. Beszél oroszul és angolul így valójában ott lett volna a helye. Mert alapvetően művelt simulékony jó modorú ha kell alkalmazkodik a helyzethez. Nehéz lett volna megkerülni.

Hogy a kulisszák mögött mennyi ügyködik , az kitetszik a mai hírekből. Többször is bemondták, ismeretlen tettesek ellen folyik a vizsgálat SD feljelentése nyomán a Dohány utcai zsinagóga beléptető rendszere körüli sikkasztás ügyében. Hozzátéve a főrabbi miként keveredett ebbe . Az aki  Merkelt vezette végig a templomban.

Mindez persze lényegtelen. Fontos, hogy Merkel látogatása nyomán Pakson a Siemens is kap munkát. Sőt a most kiirt helikopter tenderen is indulhatnak a németek. S ha minden jól megy az Audi, a Mercedes és az Opel után BMV-t is gyárthatunk majd. Mellékesen mondom, a reklámadó is csökken, egy kulcsosra.

Hihetetlen, hogy egy délután mi mindent képes valaki elintézni. Jómagam egy hónapja autózgatok Pestre egy fontos hivatali ügyben, órákat telefonálok a nagy semmire és lám mások alig hat óra alatt megváltják a világot. Azt a kutyafáját.

Ugye milyen aranyos ez a fotó.