Fóton vár az AAA – akiknek minden megengedett – a rendőrök már tudják, de hezitálnak – fordítva másként lenne – Prága Fót közelebb van
kisautó

Eredetileg ezt a kocsit vettem volna meg Miskolcon. Sárga és akár pizzát is szállíthattam volna ezzel. Elárulom azon bukott meg a bolt, hogy a kereskedő elárulta, van rajta rendszám, érvényes a vizsgája x ideig de most átmenetileg kivonta a forgalomból. Csupán azért, hogy a telepen ne fizesse a járulékokat feleslegesen. E miatt a kocsit nem volt hajlandó a szerelőmhöz elvinni, tartott – jogosan – hogy ha a rendőr megállítja megbüntetik. Akkor nem nagyon akartam elhinni ezt a teóriát.

Mígnem balgaként el nem mentem Fótra a cseh tulajdonú arctalan, személytelen AAA autó kereskedésbe. Mivel rápimaszkodtak a portálomra hirdetésként, gondoltam egy ilyen nagy formátumú autóscég csak nem szélhámoskodik. Tévedni emberi dolog.

Ott ugye Fóton az érvénytelen forgalmi engedélyű kocsival gond nélkül mentünk ki a közútra. Az értékesítő vezetett, álmomban se gondoltam, hogy valami szabálytalanságba keveredek. Így fizetés után a passzivált forgalmi engedélyt lazán becsúsztatták az adás vételi szerződés papírjai közé. Majd itthon derült ki, hogy mit reszkíroztam az AAA autóház hanyagságával vagy szándékos félrevezetésével. Megjegyzem azóta se sikerült velük beszélni, nincs felelős vezetőjük elzárkóznak a tárgyalástól. Mintha mi sem történt volna.

Ma beszéltem Kelemen Margittal a fóti rendőrkapitányság osztályvezetőjével aki jelezte a bejelentésemről van tudomásuk és oda figyelnek majd az ott folyó gyakorlatra.

Ennyi se több se kevesebb. Engem ez aggaszt. Ugyanis ha éppen ők megcsípnek, nem hiszem, hogy ennyire lazák lennének.  Különösen ha hazafelé történik valami velem a kocsival vagy bárkinek kárt okozok minden anyagi és erkölcsi büntetőjogi felelősség a nyakamba szakad. Ám mintha az AAA cégnek ott helyben számos védőangyala lenne és nekik ott mindenre lenne felhatalmazásuk. Folytatom, ha már bejelentést tettem jogom lenne megismerni azt is mit tesznek a visszaélések elkerülésére. Mifelénk az ilyen bejelentéseket megköszönik és értesítenek az ügy folytatásáról.

Miskolc Fót között nagy a távolság.  Prága, ahol a cég tulajdonosa trónol úgy tűnik közelebb áll.

Még egy fontos info , aki pesti számon hívja az AAA ügyfélszolgálatát, jó ha tudja a telefon Prágában cseng ki. Ott törve magyar formában okítanak ki a lányok. Kedvesen és lekezelően. S mi még mindig oda megyünk.