Még tart a balhé – jó kis csapat a bíróságon – harminc euróból megúszhattam volna – megtaposhattam a záróvonalat – lehet e megfordulni ahol nem tiltják

Folyamatban lévő ügyekről nem adunk tájékoztatást. Ismerős mondat. Na most ezt a tézist egyszerűen áthágom.Lehet, hogy nem kellene, de csak azért is.

Kezdem azzal, hogy tavaly valamikor egy szép derűs márciusi reggelen megcsípett két rendőr Miskolcon a Széchenyi út 33. számú udvarban.  A Búza tértől követtek Kojak kék lámpával és hörgő szirénával. Mélységi felderítők – máig se tudom mit takar ez a név – egy leamortizált zöld civil kocsival voltak. Szerintük átléptem a záróvonalat valahol az Ady híd után a Szűcs Sámuel utca és az Árucsarnok közötti szakaszon. Épp bevetésre indultak és éberek voltak utánam eredtek.  Kezdték 10 ezer forinttal, majd a városi kapitányság megduplázta a tétet. Közbe előkerült a térfigyelő rendszer videója ami számunkra a legfontosabb néznivaló lett. A bíróságon – pénteken, azaz tegnap délelőtt – hússzor néztük meg. Felváltva, hol jómagam hol meg a rendőrök szinkronizálásával. Ha nem tilos hamarosan felteszem ide is. Hátha mások is rácuppannak. Már ezzel is álmodtam hol záróvonal voltam akit megtapostak hol pedig a fülem zúgott a hörgő szirénától. Megjegyzem amikor követtek, folyamatosan félre akartam húzódni, hogy elengedjem a rendőröket. Nem is gondoltam, hogy magam lennék a célpont.

Idáig talán három bírósági tárgyalást éltünk meg közösen. A bírónő kedves és alapos. Tegnap egész délelőttünk ráment erre. Már verem a fejem a falba mert az egészet megúszhattam volna 10 ezer magyar forinttal. Harminc euróból spórolhattam  volna  egy csomó szabadidőt. Most viszont a két rendőr meg plusz egy kísérő már egyre szimpatikusabb. Még vitázunk, csatázunk, de az egyikőjük a terem előtti kispadon kibökte – ezt a kisebb fokú szabálysértést egy figyelmeztetéssel is lehetett volna rendezni. Persze, csak magam is nyakas voltam, mindenkinek lehet rossz napja védekeztem. Hiába született nyilas vagyok, de időnként hörcsögként is viselkedem.

Legközelebb március 27. pénteken ismét tárgyalás lesz a Miskolci Bíróságon. Újra találkozunk . A közúti igazgatóság szakmérnöke már nem lesz ott, minek is . Hogy mikor festették fel a záróvonalat és látható volt e az adott időben szerintem is lényegtelen, hiszen bennszülöttként , régi autósként a látatlant is ismerem. Tehát ezen nem érdemes kukacoskodni.

Ami viszont meglepő és érdemes elgondolkodni – hol vannak Miskolcon olyan rendőrlámpák amelyeknél tilos visszafordulni. Mondok kettőt, kapásból, a Zsolcai kapuban a betonsor végénél és a Szinva parton a déli tehermentesítő út végében a benzinkútnál. Az árucsarnoknál nincsen, tehát a záróvonal vége után szabad a fordulás, zöld jelzésnél. S ha előtted valaki lefullad mi sem természetesebb, hogy nem dudálsz rá hanem kikerülöd. Valószínű, hogy magam is ezt választottam ami a hatóság képviselőinek nem tetszhetett.

A legközelebbi tárgyalásra mindenkit meghívok.  Addig is mindenkit üdvözlök. Ahogy az egyik rendőr mondta  a kispadon , ha nincs ez a balhé akár barátok is lehetnénk. Tök igaza van. Kár, hogy hörcsög voltam.