Olvasni, olvasni és olvasni – zsinórba a témák – a mai Északban kulisszatitkok a Dohány utcai zsinagógából

Nem panaszkodom, csak kibeszélem. Hetente egyszer megírom magam kis retro jegyzetét az Északban , immár három esztendeje folyamatosan, kihagyás nélkül. Megesik, hogy amikor elkészültem, átolvastam helyben törlöm is. Ha engem se hoz lázba a francba vele. Újabb témát keresek és kezdem elölről.

Na mit volt a héten? Ha nem olvasta elmondom – Bombajók , címmel írtam. Taglaltam mi lenne ha bombáznának Miskolcon is.  Mennyi az óvóhely és lenne e elegendő hely mindenkinek. Hogy volt azelőtt, amikor készültünk a béke megvédésére. Maga Brezsnyev elvtárs Szovjetunió Hőse és a világ legvastagabb szemöldökű vezetője kibökte a frankót – a békét minden áron megvédjük, még akkor is ha kő kövön nem marad ebben a cudar világban. Ehhez tartotta is magát mígnem átadta a helyét ,a staféta botot az utána következő aggastyánoknak a Kreml kórház elfekvő osztályán.

Megjegyzem ebben a témában egy könyvre való anyagom gyűlt össze, de az újság nincs gumiból. Ennyi fért a keretbe.

Mi légyen a a jövő héten. Választhatok. Van ugye az Avasi harangláb, hogy mitől is láb és mi is van ott benne ez lenne egyszer. Majd itt van a párnázott ajtók ügye.  A kettő közül valamelyiket meglövöm.  Mindkettő érdekes, most fejben lezongoráztam valamennyit. Na majd meglátom. A miskolci rádió szignáljában még nem sikerült dűlőre jutnom a hozzáértőkkel, ha mégis akkor a harang lába előzi majd a másik témát. Amiben benne lesz majd Latabár háza is . Hogy mi köze volt a párnázott ajtókhoz azt majd csak akkor tetszik megtudni ha megveszi a lapot és elolvassa.

Ki ne felejtsem. Heisler András úr a Mazsihisz elnöke a minap Miskolcon járt. Ő fogadta a zsinagógában Merkel kancellárt. Kiszedtem  Heisler úrból, hogy miként is zajlott az előkészület és végül is hogyan zajlott a fogadás. Csupa kulisszatitok. A mai Északban fotókkal, tessék belenézni. Ha nem tetszik akkor se dobja el. Az újság a legjobb ablaktisztító. S mindjárt itt van húsvét dörgölhetjük az üvegeket.