A MAGYAROK NEM AKARNAK TÖRVÉNYTELEN BEVÁNDORLÓKAT

A magyarok elsöprő többsége – a válaszadók 95 százaléka -, szerint a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Magyarország, – amíg lehetett – igyekezett olyan lépéseket tenni, mely minden szomszédjának érdekét teljes mértékben figyelembe vette, mára azonban hazánk harapófogóba került – közölte a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor (Tusványos) zárónapján tartott előadásában.

Nemcsak délről érkeznek a népvándorlás újabb és újabb hullámai, hanem a tőlünk nyugatra fekvő országokban is kialakult az a szándék, hogy az innen oda távozott törvénytelen határátlépőket visszaadják Magyarországnak – fűzte hozzá. Orbán Viktor szerint ezt a kétfelől érkező nyomást nem bírjuk ki.

A kormányfő hangsúlyozta, a népvándorlás kérdése egyszerre a józanész és az erkölcs kérdése is. Az ilyen kérdések egy társadalomban csak akkor kezelhetőek, ha egy közösség egyetértési pontokat hoz létre; ezt szolgálta a nemzeti konzultáció a bevándorlásról – tette hozzá. Orbán Viktor elmondta, július 21-ig 1 millió 254 darab kérdőív érkezett vissza.

“A MAGYAROK NÉGYÖTÖDE SZERIN BRÜSSZEL POLITIKÁJA MEGBUKOTT A BEVÁNDORLÁS ÉS A TERRORIZMUS KÉRDÉSÉBEN, EZÉRT ÚJ MEGKÖZELÍTÉSEKRE, ÉS SZIGORÚBB SZABÁLYOKRA VAN SZÜKSÉG.”

A miniszterelnök ismertette az eredményeket is. A magyar emberek több mint kétharmada fontosnak tartja a saját élete szempontjából a terrorizmus térnyerésének a kérdését. A magyarok háromnegyede gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit, és megélhetését. A magyarok négyötöde szerin Brüsszel politikája megbukott a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében, ezért új megközelítésekre, és szigorúbb szabályokra van szükség.

A magyar emberek mintegy négyötöde arra biztatja a kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb szabályokat hozzon a törvénysértő bevándorlás megfékezésére, olyanokat, melyek megteremtik a lehetőséget, hogy a magyar határokat törvénytelenül átlépőket őrizetbe lehessen venni, és a lehető legrövidebb időn belül vissza lehessen őket toloncolni.

A válaszadók 80 százaléka szerint az illegális bevándorlóknak, – amíg Magyarországon tartózkodnak – saját maguknak kellene fedezniük ellátásuk költségeit.

„Kemény szavak, határozott álláspont, de ez a magyar álláspont” – kommentálta a konzultáció eredményét a kormányfő. Orbán Viktor közölte azt is, a magyarok elsöprő többsége – a válaszadók 95 százaléka -, szerint a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség. Jól látható, hogy a magyarok még nem vesztették el a józan eszüket – jegyezte meg.

A konzultáció eredményei azt mutatják, hogy a magyarok nem akarnak törvénytelen bevándorlókat, és nem osztoznak az európai baloldal szellemi ámokfutásában – jelentette ki a kormányfő. „Magyarország döntött, és a magyar emberek így döntöttek. Ez azt jelenti, hogy mi egy biztos, és stabil ország, egységes és kiegyensúlyozott nemzet akarunk maradni abban a bizonytalan világban, mely körülvesz bennünket” – fogalmazott a miniszterelnök. A világban ma bármi megtörténhet, de mindannyian azt akarjuk, hogy ezzel szemben Magyarország olyan ország legyen, ahol nem történhet meg bármi – zárta előadását Orbán Viktor.

“AUGUSZTUS 31-ÉIG MEGÉPÜL A KERÍTÉS MAGYARORSZÁG DÉLI HATÁRÁN.”

Augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán, az ettől eltérő időpontok érvénytelenek – jelentette ki Orbán Viktor a közönség soraiból érkező kérdésre válaszolva. A miniszterelnök azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján egyhatodára, egyhetedére csökken azonnal az illegális határátlépők aránya az ilyen határzárak kialakításával.

Hozzátette: nagyarányú javulást vár ettől a lépéstől. A műszaki terveket a kormány jóváhagyta, a határidőket módosította, vegyes technikai megoldást választott – jelezte.

A román-magyar kapcsolatokról – mint kiemelte – nem sok boldogítót tud mondani. Ez nem volt mindig így, 2012-ig bizalmi alapon álló, gyakorlatias és eredményes együttműködés volt a két ország akkori kormányai között. Ez 2012-től megváltozott – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: nem emlékszik arra, hogy vezető román politikusok annyiszor rúgtak volna Magyarországba, mint azóta. A kormányfő ugyanakkor lát lehetőséget egy új kezdetre. Ha megnyílik a lehetőség, mi magyarok készek vagyunk felvenni a fonalat – fogalmazott a kormányfő.

(fidesz.hu, MTI)