Az egész világ búcsúzik Tőled  – Laci az orvos és az alpolgármester – az utolsó közös képünk

A kép bal szélén dr. Rabin László akinek a temetése ma lesz Budapesten. Ez az utolsó képünk talán idén májusban készülhetett Miskolcon a Calypso különtermében. Külföldön élő gyermekkori barátját hozta a városunkba. Ahogy visszaemlékszem láncdohányos volt. Egyiket a másik után szívta. Doki létére magam próbáltam lebeszélni erről az átkos szenvedélyről. Nem sok eredménnyel. Végül az orvosi jelentés ez okozta a keringési zavart ami ehhez a tragédiához vezetett.

Laci barátommal évtizedekig szemközti szomszédok voltuk. Mi laktunk a Széchenyi út 48 szám alatt ők pedig szemközt. Édesapja neves fogorvos volt, s a rendelő ablaka az utcára nézett. Végignézhettem a kezelőszékben sápítozók szenvedését és átintegethettem Lacinak is.

Végül Laci Pestre került jó hírű reumatológus lett és egybe a rendszerváltás idején belekeveredett a nagypolitikába. Az SZDSZ színeiben tűnt fel és sokáig mint tiszta kezű  Terézvárosi alpolgármester került a köztudatba. Egyenessége, korrektsége, becsületessége nagyban akadályozta, hogy még feljebb, számára méltó pozícióba kerülhessen. Talán ennek is köszönhető, hogy úgy bal és jobb oldalon egy különleges tekintélyt vívott ki magának. Utánozhatatlan szarkasztikus humora és rengeteg barátja volt. Könyvtárában berendezett ebédlőjében maga tálalta fel a saját főztjét a társaságának.

Kedves Laci az egész világ búcsúzik Tőled.