Budapest cipő , gajzervarással – mit kell tudni erről a remekműről – gyorstalpaló tanfolyam a viselőnek – lehet bébikrokodilból is

Van egy világhírű cipész mesterünk aki a szakma legjobbja. Versengenek a termékeiért. Nem is csoda, hiszen a nem megfelelő lábbeli ezerféle nyavalyát hozhat. Egy kényelmes cipő megkönnyíti az életünket. Miközben még a divat oltárán is áldozhatunk. Lám , ismét trendi a gajzervarott vastagtalpú férfi cipő, aminek az orrát kipontozzák. Pontosabban mintásra szurkálják. Egyébként egy ilyen finom bőrcipőnek az ára cirka háromszáz ezer forint. Persze ez egy hosszú életre szól. Elnyűhetetlen. Viseléséhez persze szükség van némi tudásra.

Vegyük sorba a fontosabbakat. Ezek kimondottan méretre készülnek. A bal és a jobb lábat külön külön rajzolják be. Egy ilyen cipőnek úgy kell illeszkedni a lábhoz mint a saját bőrnek. Ennek a nemzetközileg ismert neve a Budapest Prémium széria. Jellegzetessége az orrán található díszes motívum. Mondanom se kell, hogy kézzel varrják. Ez a cipő nem látott varrógépet. Felfedeztem a talpa közepén egy négyzetes ablakot – ez nem más mint a szellőző. Elől hátul spiccvas helyett szögek vannak a talpába süllyesztve. Finom rézszögek.

Jó tudni, aki ilyet vesz az elvégzi a használatához szükséges gyorstalpaló tanfolyamot. Ezt a cipőt kétszer egymásután nem illik felvenni. Minden nap után egy nap pihenésre van szüksége. Ilyenkor a bőr a talpa , a remekmű regenerálódik. Speciális gyolcs és paszta kell a kezeléséhez, a fényesítéshez. A lábbelihez finom fából készült sámfa dukál. S még így is egy erre a célra gyártott zsákban kell őrizni.

Hogy kinek van ilyen – gondolkodom – Roger Moore , alias Angyal is ezt viseli. Ha most azt mondom, hogy ehhez még egy külön útitáska is jár a szállításához azt már nem hiszik el. Én se. Legközelebb összehozom Önöket a mesterrel aki némi felárral akár bébikrokodilból is elővarázsolja ezt a cipőt.