A METRO áruházak várják vásárlóikat április 24-étől vasárnaponként is- lassan , megfontoltan reagálnak

( Megjegyzésem – ha rajtam múlna – minden cég saját érdekeinek megfelelően tartana nyitva. Megéri vagy nem éri meg alapon. Miért kell ehhez központi szabályozás…?)

 A vasárnapi nyitvatartásról szóló 2016. április 16-ától hatályos törvény alapján a METRO Kereskedelmi Kft. megvizsgálta annak lehetőségét, hogy miként tud mind a vásárlóinak, mind pedig a munkavállalóinak az érdekeit szem előtt tartva eljárni. Az egyeztetések alapján az a döntés született, hogy 2016. április 24-étől a METRO áruházak vasárnaponként is várják vásárlóikat.

A METRO a vásárlói elvárásoknak megfelelve, ugyanakkor dolgozói érdekeit is szem előtt tartva 2016. április 24-étől minden áruházában biztosítja a vasárnapi vásárlás lehetőségét. Az egyeztetések eredményeként mind a 13 METRO áruház 7.30 és 17.30 óra között lesz nyitva vasárnaponként. A lehetőségekhez mérten, az egyéni kéréseket figyelembe véve a vállalat azokat a munkavállalókat állítja munkába ezeken a munkanapokon, akik önként vállalják a vasárnapi munkabeosztást.   Azok a munkavállalók, akik vállalják, hogy vasárnaponként is dolgoznak, a törvényi előírásoknak megfelelő juttatásban részesülnek

Első vasárnapi nyitvatartás: 2016. április 24.

Ezen a napon a budakalászi METRO áruház kivételével – ami technikai okok miatt marad zárva – minden METRO áruház várja vásárlóit.

További információ a METRO áruházak vasárnapi nyitvatartásáról a  www.metro.hu weboldalon található.

 

 

 

A Metro Kereskedelmi Kft.-ről

A METRO Kereskedelmi Kft. 1993 óta működik Magyarországon, elsőként lépett be a nemzetközi kereskedelmi vállalatok közül a magyar piacra, immár 13 áruházzal áll profi vevői szolgálatára az ország számos pontján teljes körű megoldásokat kínálva a kereskedelmi és gasztronómia tevékenységekhez. Anyacége, a METRO Cash & Carry International a német központú METRO CSOPORT egyik értékesítési divíziója, amely a világ egyik vezető kereskedelmi cégcsoportja, 25 országban van jelen, összesen 750 önkiszolgáló nagykereskedelmi áruházzal. Világszerte 110.000 alkalmazottja hozzájárulásának köszönhetően a 2014/2015-ös pénzügyi üzleti évben 30 milliárd eurónyi bevételt termelt. A METRO CSOPORT világszinten több mint 2000 üzletet üzemeltet 29 országban, és 220.000-nél is több alkalmazottja van. A 2014/15-ös pénzügyi üzleti évben árbevétele elérte az 59 milliárd eurót. A METRO CSOPORT sikereit a saját piaci szegmensükben önállóan is remekül helytálló értékesítési láncainak köszönheti. A METRO/Makro Cash & Carry mellett a csoport tagja, a Media Markt és a Saturn – Európa első számú elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi áruházlánca – és a Real hipermarketek. További információt a www.metrogroup.de oldalon talál.