Megmondom a frankót – kell a telefon a cellába – gáláns állami ajándék a börtön lakóknak – mivel lephetnénk még meg a fogva tartottakat? – nem tesznek lakatot a nyelvükre

Nézem a naptárt, április eleje elmúlt, a következő meg jócskán várat magára. Tehát igaz a hír , állami pénzen mobil telefonokat kapnak a börtönben raboskodnak. Nem is értem, hogy idáig ez még senkinek nem jutott az eszébe, röstellem, hogy az unióból kellett ukázt kapnunk erre a lépésre.

Aki meg nem tudná, a raboknak eddig is volt telefonjuk. Bármennyire is akadályozták, csak becsempészték.  E nélkül még a rács mögött sincs élet. Tehát ha így is úgy is van akkor legyen mindenkinek. Tehát leszerelhetik azt az árnyékolót amit korábban tettek fel, hogy elnyomják a térerőt a börtön területén.

Számoljunk! Állítólag milliárdos beruházás, milliárdos üzlet , egy szolgáltatónak. Ráadásul folyamatos bevételt jelent, mert ha telefon lesz akkor előfizetést is vesznek hozzá.Idáig minden oké, ami jár az jár, megérdemlik , hogy valami módon kapcsolatot tartsanak a rács másik oldalán élőkkel. Nem is sajnálom tőlük ezt a kedvezményt.

Viszont mi lesz azokkal akiknek mégse kell a telefon. Csak nem lehet kötelezővé tenni? S itt jön az ötletem – ne már mi fizessük ezeket. Vegyék meg az elítéltek. Fizessék meg az előfizetést , sőt a töltési energia árát is.Most, hogy a migránsok is a büdzsét terhelik meggondolandó ez a projekt. Nem biztos, hogy államilag kell finanszírozni.

Közben a hozzáértők mondják: ebből az akcióból a bűnüldözők  profitálnak majd. Hiába tudják a telefonálok, hogy csak virágnyelven  beszélhetnek még is ezernyi fontos infó kerül majd  a rendőrök tudomására.  S egyszerűen, mert tudják, kinél van a készülék, kinek mi a száma és  arra is spekulálhatnak, hogy  a rabok nem mindig tesznek lakatot a nyelvükre.