Kemping asztal a gépen – se öv semmi luxus – Pest Miskolc mindössze 40 perc volt – ezzel hordták az Esti Hírlapot

Egy régi Malév gép belseje. Ismerős. Bár nem vagyok oda légi utazásért magam is szálltam ezzel a típussal. Látják, az asztal olyan mint a korabeli kempingbútor amit minden sportszer üzletben kínáltak. Az övnek nyoma sincs és még bagózni is lehet a fedélzeten.

Jut eszembe, először annyira kíváncsi voltam milyen is egy ilyen gép belseje, hogy kijártam nézelődni a miskolci repülőtérre. Akkor amikor reggel este még volt menetrend szerinti járat a fővárosba. A postások ezzel szállították az esti Hírlapot. Megengedték, hogy mi gyerekek lecipeljük a kötegeket és így feljuthattunk a fedélzetre. óriási élmény volt. Emlékeimben úgy él, hogy a pilótafülke nyitott, le van választva, de ajtó nincs rajta. Vagy csak el volt húzva. Szörnyülködtem is, hogy mennyi műszer van a gépen. A franc se tudná ezeket egyszerre figyelni.

Aztán az első kocsimban még benzinóra se volt. A Trabanthoz egy pálcát adtak amit a tankba kellett dugni és erről leolvashattam mennyi lehet még benne. Praktikus, hibátlan szerkezet volt. Szinte tévedhetetlen s mivel semmi elektronika nem volt benne , nem is romolhatott el. Még ma is van ilyen pálcám. Emlékbe.