Felvigyáznak a polgárőrök – torzó beton keresztek a csáti temetőben – kínai márvány ajándék koporsóval
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC
Míg élünk barátkozunk a halállal. Ha nem is mindig , de gyakran jut eszünkbe az elmúlás. S mikor legyen ennek az ideje , ha nem az ősz beköszöntével. Amikor lehullnak az elsárgult falevelek és a természet vedlik és a legszomorúbb arcát mutatja. Nos, legyen az Halowen , Mindenszentek vagy Halottak napja a lényeg, hogy ilyen tájt megemlékezünk az elhunyt szeretteinkről. Még a héten is koszorúzunk, virágot viszünk és mécseseket gyújtunk. Az idősebb generáció ezt igaz szívből teszi, míg a fiatalabbak olyan belső muszáj diktálta módra.

Mára kihalóban a régi népi szokás, hogy az egyik nap kirakott csokrokat, koszorúkat másnapra elviszik, újrahasznosításra. Eladják mert ilyenkor van rá kereslet. Több mint lopás, ez kegyeletsértés. Szerencsére manapság minden temetőnél ott vannak a polgárőrök. Képünkön a mezőcsátiak segítik a rendet.

Ugyanitt máig ott árválkodik az a hatalmas betonkeresztek halmaza, amit egy idős lelkész szeretett volna megépíteni. Pénz és erő híján végül mindez egy horogkeresztre hajazó torzó lett. Ami talán az idők végezetéig ott is marad.

Figyeltem, magyar mécses nincs, nem létezik. Van olcsó kínai. Ma már ez járja Európában. Igaz, hogy műanyag tetejű, s hamar ronggyá olvad, de olcsó. S olyan giccses mint a tarka macska a gombolyaggal. Egyébként a sírkövek zöme is kínai. Márványutánzat és olcsó. Állítólag már készre , lapra szerelve hozzá be az országba.Ajándékba egy koporsó jár hozzá.