A gonosz lelkű, igazságos gyepmester – csak azért is kattintgatott – a tócsás, a posványos parkoló a város szívében – az elsíbolt tér még pénzt is terem

Nem titkolom, tele van a hócipőm a Hősök terei mocsaras  parkolóval. Magánügy, hogy a gonosz lelkű, de szigorú gyepmester – pardon gyeptelen – szemem láttára, közvetlen jelenlétemben fotózott. Mondtam, hogy drága jóember itt vagyok, itt van a tulajdonos. Álljon le ne exponáljon! Olaj volt a tűzre. Még jobban kattogtatta a telefonját. Majd futóra vette magát, nyúlcipőben ügetve bujkálgatott a sötétben, a kocsi mögött. 

Mentségemre szolgáljon, hogy mivel a mozgáskorlátozottak helyére – érvényes kártyával beálltam – kiderült, hogy az utasom ajtaja előtt posványos a kavicsos, a bejárathoz álltam. Kiszállt az emberem és elkísérte a néhány méterre tiszta járdáig. Onnan visszafutva már csak azt láttam, hogy az gyepmester  szolgálatba helyezte magát. Mielőtt visszaállhattam volna a kijelölt helyre.

Részemről, mondanám no comment. Ám mégse. Csak azért is. Az ellenőr bár nem tehet semmiről, nem árt ha mindenki tudja. Az a bizonyos tér, terecske egy súlyos panama következménye. A cocialista városvezetés idején sok minden eltűnt, de hogy még placcot is lopjanak arra senki nem számított. Egy jól kifundált projekt keretében a  mindannyiunknak kedves tér egy részét, egy jó részét elsíbolták. A jelenlegi tulajdonos a Centrál Holding. Hogy kik állnak mögötte nem tudom. Sejtem. Folytatom, ha rajtam múlna minden okom meglenne az ottani parkolás megszüntetésére. Zavarja, veszélyezteti a ki be áramló forgalmat. nem rendezett, a város csúfságára elhanyagolt, sáros teli pocsolyával s elhanyagolt a zsinagóga közeli parkosított terület. A tulajdonosok pénzautomatának használják. Miközben a város tulajdonában több hasonló parkoló van, nem indokolt ennek a fenntartása.  Az önkormányzatnak jogában áll, hogy a közösség számára konkurenciát jelentő szolgáltatást megszüntesse felszámolja. Sőt ezzel elérhető lenne, hogy visszakerüljön a közösség vagyonába. Különben már a kiírásuk a parkolási rendjük se valami barátságos.  A táblán közlik, aki nem fogadja el az ottani rendet, ne álljon oda. S mi a Central Holding rendje? Az, hogy a mozgáskorlátozottaknak a tér másik felében, a bejárattól  legtávolabbi  sarkában jelölték ki a legsárosabb, tócsákkal teli részt. Hadd kínlódjanak akik az ilyen ingyenes szolgáltatást várnak ettől a komoly szociálisan érzékeny pénzbehajtóktól.Íme néhány kép az ottani állapotokról.

Friss hír – a holding máig se hitelesítette a fényképezőgépét. Igaz, ez drága mulatság lenne, de akkor a bíróság előtt is megállná a helyét a végre hajtási kérelmük.image image 20151219_075933 20151219_075938 20151219_080226 20151219_080241