Vapiano  – az olasz étterem, ahol nem egyformák a tányérok – diszkrimináció a spagetti és a ravioli között – vizuális levesmustra – minestrone helyett hagymaleves

Nem azért mondom, de ha megtetszenek nézni, figyelmesen, akkor ez a két tál nem egyforma. A balszélső testesebb, mélyebb, nagyobb. A helyszín a nevezetes olasz étterem Budapest belvárosában. Ez a Vapiano, amelyet főleg külföldiek látogatnak. Az egyikben a mélyebben spagetti van csurig, a másikban Ravioli a kedvencem. A spenótos a fokhagymás, a mennyei ízesítésű. Az én szép koromban már rajongva beszélek a kedvenc ételeimről.

Egyébként ebben a drága önkiszolgáló étteremben egyre gyakoribb ez a fajta diszkrimináció.  S ez akkor szembetűnő ha így választunk. Csak azért nem kérdezősködtem, hogy a nejem miért kap többet mert, tartottam a retorziótól. Attól, hogy elveszik tőle a fele tálat.  Különben nagyon jó náluk a Minestrone leves. Most is azt kértem – ám evés közben vettem észre, hogy e helyett hagymalevest kaptam.  Mire jeleztem a tévedést – gyorsan válaszolt a kedves hölgy – akkor minek evett bele….? Hiába magyaráztam, hogy vizuálisan nem tudom megkülönböztetni. Ám neki az se volt elég, hogy a számlán viszont csak minestrone szerepel.

image
Balra a finom spagetti, jobbra a spenótos ravioli.