Pénzügyekben verhetetlenek az aggteleki általános iskolások  lezárult a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő döntője

kép3 kép1 

 Idén az 1-2. osztályosok között az Aggteleki Általános Iskola Pénzmanók elnevezésű csapata győzött a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő országos döntőjén. A Nagy Emília Nóra, Szűcs Jázmin, Timár Levente, Veres Martina és Visnyovszky Csenge alkotta csapatot Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna készítette fel a budapesti döntőre. Az eredményes szerepléssel a csapattagok értékes tollaskészlettel gazdagodtak, a felkészítő tanár 50 ezer forint értékű ajándékutalványban részesült, míg a csapat iskolája félmillió forint értékű irodaszer utalvánnyal gazdagodott. A 7-8. osztályos kategóriában az Aggteleki Általános Iskola tanulói a harmadik helyezést érték el.

„A gyerekek végig segítették és bátorították egymást, összedolgoztak, kikérdezték a másikat. Egy cél lebegett előttük és óriási öröm, hogy ezt most elérték. A sikerélmény ebben a korosztályban nagyon fontos, hiszen szárnyakat tud adni a gyerekeknek a további gyakorláshoz, fejlődéshez, így esélyes, hogy jövőre is belevágunk a versenybe.” – osztotta meg tapasztalatait Újhelyiné Kenéz Zsuzsanna, az aggteleki Pénzmanók csapatának felkészítője.

„Az alsósok egyik feladatában a gyerekeknek azt kellett megtervezniük, hogyan tudja egy család összespórolni egy visegrádi bobozás és kirándulás árát. A felsősök már összetettebb feladatokat is rátermetten oldottak meg, mint például egy saját vállalkozás indítása és menedzselése. A fő célunk a versenysorozattal azonban nem banki szakemberek képzése, hanem olyan pénzügyi ismeretek átadása és megismertetése, melyeket a mindennapi életben, általános hétköznapi szituációkban is hasznosíthatnak a gyerekek. Minden elismerésem a pedagógusoké, akik hétről hétre, hónapról hónapra lehetővé teszik, hogy csapataik már ilyen fiatalon elsajátítsák az alapvető pénzügyi tudnivalókat.”– mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedő zsűrijének elnöke, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Pálfi Györgyné Nikoletti Klára negyedik éve követi figyelemmel a vetélkedőn résztvevő általános iskolások tudását és fejlődését zsűritagként.
„Idén azt tapasztaltuk, hogy az elméleti ismereteket egyre könnyebben alkalmazzák a gyerekek a gyakorlatban is. A döntő versenyzői nagyon élvezték a bankjegyvizsgálást és a pénzügyi tervezést igénylő feladatokat, a fogalmak meghatározásánál pedig saját szóhasználatuk bizonyította, hogy nem betanulták, hanem értik is a pénzügyi kifejezéseket.” – mondta értékelésében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa a vetélkedő döntőjén, amelyet június 6-7-én rendeztek meg Budapesten.

A döntő további győztesei a 3-4. osztályosoknál a budapesti Herman Ottó Általános Iskola Többet érünk, mint a pénz! csapata, az 5-6. osztályosok kategóriájában a Pén(s)ztárgép, míg a 7-8. osztályosoknál a Mind arany nevű csapat győzött a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium képviseletében.

A K&H Csoport

Az ország egyik vezető pénzintézeteként – országosan több mint 4000 munkatársával – a K&H célja, hogy ügyfelei igényeit minden időben magas szinten elégítse ki, és a lehető legteljesebb termékpalettát nyújtsa számukra. A K&H országszerte 210 lakossági fiókot működtet, és mintegy 1 millió lakossági, kkv és vállalati ügyfelének kínál pénzügyi szolgáltatásokat. A magyar gazdaság működését több mint 1600 milliárd forintnyi kihelyezett hitel- és hiteljellegű állománnyal segíti háztartások, kisvállalkozások, vállalatok és önkormányzatok finanszírozásán keresztül. A K&H 2016. március 31-én a Magyar Állam által kibocsátott instrumentumok 880 milliárd forintos állományával rendelkezett. A cégcsoport teljes tevékenysége hozzávetőlegesen 4000 magyar beszállítónak és mintegy 700 banki és biztosítási ügynöknek biztosít megrendeléseket és folyamatos tevékenységet. A Bankcsoport 2015-ben 55 milliárd forint, az elmúlt 5 évben összesen 239 milliárd forint adó és járulék megfizetésével járult hozzá a magyar állami költségvetés bevételeihez.

Főbb adataink:

K&H Bank

  1. március 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált): 234 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 2 568 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 9,3 milliárd forint

 

K&H Biztosító

  1. március 31-én:

saját tőke (IFRS konszolidált, nem auditált):  11,56 milliárd forint

mérlegfőösszeg (IFRS konszolidált, nem auditált): 149,7 milliárd forint

biztosítástechnikai eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 1,16 milliárd forint

adózás utáni eredmény (IFRS konszolidált, nem auditált): 0,84 milliárd forint

 

további információk:

Kommunikációs igazgatóság

e-mail: sajto@kh.hu

www.kh.hu