Amit a duguláselhárításról tudni kell – konferencia közös képviselőknek

 

A Miskolci Társasházkezelők Közhasznú Egyesülete
2016. október 20-án, csütörtökön konferenciát tartott a

Hotel Pannónia Rendezvény termében, közös képviselőknek, gondnokoknak olyan hasznos témákban amelyek mindannyiukat érdekelhetik.

 

Tóth Ágnes az MTKE elnökének a köszöntője és a megnyitója után Fintor Zsolt tartott előadást Duguláselhárítás a társasházakban címmel. Ezután

SMART CITY – Okos mérések  címmel  Nagy Miklós a MIVIZ ügyvezető igazgatója ismertette a vízszolgáltatás fogyasztás ellenőrzését. Ezen kívül még sok más illetékes szakember tartott hasznos tájékoztatót mindarról ami segítheti a közös képviselők munkáját.

 

 

Az eimageimageimagegyesület 10. éves jubileumi konferenciája nagy sikerrel zárult. Köszönjük a résztvevők jelenlétét, a meghívott előadók részvételét és a LIZI LONDON Kft. támogatását. Külön örülünk azon kedves vendégeinknek, akik először vettek részt rendezvényünkön. Bízunk benne, hogy az elhangzott információk megkönnyítik a napi problémáik megoldását, segítik a változó jogi környezetben való eligazodást és előrelépési, fejlődési, korszerűsítési lehetőségeket mutattak be. Várjuk Önöket, jelentkezzenek tagjaink sorába!

 

Ahhoz, hogy az előadások még inkább a hasznukra váljanak, Egyesületünk sorra összefoglalja a hallottakat. A júniusi konferenciához hasonlóan a rendezvény most is Fintor Zsolt előadásával indult:

1.) Duguláselhárítás társasházakban – Fintor Zsolt:

Amíg jól működik, észre sem vesszük, hogy van lefolyónk. De ha FINTOROG A BÜDÖSTŐL…

Mindenkinek van rossz emléke, mivel jár, ha eldugult, ha büdös a lefolyó, ha nem lehet fürdeni és mosogatni (sőt WC-t használni), ráadásul mindez gyakran éppen hét végén történik. Vagyontárgyaink is veszélybe kerülnek, ha kiönt a szennyvíz.

Ilyenkor megoldás a felkészült, gyors és jó szakember. Fintor Zsolt 20 éve vízvezeték- és készülékszerelő, az utóbbi években pedig gépi duguláselhárításra specializálódott. Nagy gyakorlattal és hozzáértéssel falbontás nélkül(!) megoldja a problémákat. Miskolc területén hétköznapokon 9-18 óra között kiszállási díj nélkül dolgozik, de hívhatják éjszaka, hétvégén vagy ünnepnapokon is. A duguláselhárítás mellett vízvezeték szerelési munkát is végez.

 

Küldetése: Az Ön otthonának tiszta kényelme.

Célja: A dugulás mielőbbi, falbontás nélküli  megszüntetése. Otthonának megvédése az esetleges vízkártól, a büdösség megszüntetése. Kitisztított, funkciójának megfelelően működő lefolyó. A munkavégzés után tisztaságot hagynak.

Munkájuk eredménye: Azonnal használható, tiszta helyiségek.

 

Legújabb vállalásuk: 5 nap alatt elvégeznek egy komplett fürdőszoba felújítást – anyagbeszerzés, kivitelezés, sitt elhordás, takarítás – amíg a megrendelő egy wellness szállodában pihen – Fintor Zsolt költségén!

 

Elérhetőség: Fintor Zsolt 06-30/229-6420

                        www.duguláselhárítás.com


2.) Olcsó Megbízható Modern  – Vasvenszki Tamás / Technologies Építő Kft.:

 

„A Technologies Építő Kft-t 2001-ben alapítottuk családi vállalkozásként, azzal a céllal, hogy az építőiparban kiemelkedő minőségű munkát végezzünk.

 

Több mint 15 éves problémamentes működésünk valamint eddigi megrendelőink, üzleti partnereink elégedettsége cégünk helytállásáról tanúskodik. A cégen belüli belső fejlesztésnek köszönhetően mára már komoly megrendeléseket teljesítünk sikeresen, I. osztályú minőségben.

 

Építőipari vonatkozású vállalkozásaink a modern építési technológiák magyarországi, minősített szakkivitelezői és a technológiák anyagainak forgalmazói a következő szakipari kivitelezések kapcsán:

  • Tetőszigetelés igénye merült föl? Szigeteléssel kapcsolatos elvárása a magas minőség, a modern technológia és a legjobb ár – érték arány? Ön a mi Partnerünk! Lapostető, tető, terasz, tetőterasz szigeteléssel kapcsolatban is, keressen minket!
  • Kerti tó, mezőgazdasági és ipari víztározó teljes élettartamára szóló szigetelést keres? Mi alkalmazzuk ezt a technológiát! Ha Önnek fontos a gyors, precíz kivitelezés a legjobb ár-érték arányú áron, kérje ajánlatunkat!
  • A Zöldtető, tetőkert, járható tető szigetelése minőségi anyagot és szakképzett kivitelezőt igényel! Kerülje el a későbbi kellemetlenségeket! Szigetelő rendszereink, akár 10-15-20 Év Garanciával. Kérje ajánlatunkat!
  • Generál szigetelés: Építkezik? A talajvíz elleni szigeteléseket az első alkalommal kell tökéletesen kivitelezni! Kérje talajvíz szigetelési ajánlatunkat, hogy a nem megfelelő rétegvíz elleni szigetelés később se okozzon bosszúságot.
  • Magastető: A tető az épület dísze! Legyen Önhöz méltóan, esztétikus, szakszerű, gyors, precíz munkavégzés a tetőkészítés! Magastető hőszigetelésben, tető és ács szerkezetek készítésében, utólagos tetőszigetelésben, tetőfedésben kérje ajánlatunkat!
  • Építőipari generál kivitelezés: Munkáink alkalmával fővállalkozóként olyan szakkivitelező partnereinkkel dolgozunk együtt, akik saját szakterületükön kimagasló minőségű munkát végeznek. Kérje ajánlatunkat!

 

Referenciával rendelkezünk az ország egész területén:

  • generál kivitelezések,
  • ipari-, lakó- és középületek építése,
  • csarnokok és szerkezetek,
  • családi és társasházak,
  • állami és önkormányzati épületek,
  • ipari létesítmények építése, felújítása,
  • épület homlokzatok hőszigetelése,
  • belsőépítészeti és gépészeti munkák,
  • tető fedések:
  • hő és vízszigetelések (bitumen, PVC, TPO, EPDM,..),
  • lapos tetők,
  • parkosított tetők,
  • pincék, liftaknák, kerti tavak, víztározók, tüzivíz tárolók, szigetelése, egyéb kivitelezések formájában.

 

Elérhetőségeink:

Technologies Építő Kft. (H-1076 Budapest, Garay u. 16. Fsz. 4.)

Levelezési Cím: H-3433 Nyékládháza, Ady Endre u. 41.

 

Telephely, Raktár, Gyártás, Kivitelezés:

+36203590727

info@technologiak.hu

 

Iroda, Adminisztráció, Ügyintézés:

+36305096228

iroda@technologiak.hu

 

Kivitelezés, Megbízott Projektvezetés:

+36203266591

+36709072967

kivitelezes@technologiak.hu

 

Web, Google+, facebook: 

www.tetoszigetelok.hu

www.technologiak.hu

 

 

/Az előadások összefoglalóit következő hírlevelünkben folytatjuk./

 

 

A 2016. június 3-án a „Nulla százalékos energiahatékonysági hitel” megjelenéséről az alábbi tájékoztatást adta az MFB:

Több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg az országos hitelprogramban. A nulla százalékos kamattal elérhető hitel akár 20 éves futamidőre is igényelhető. Családi házak esetében maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként maximum 7 millió forint igényelhető.

A program előkészítő munkálatai még nem zárultak le. A hiteltermék a 2016. októberére tervezett időponthoz képest később, az intézményrendszeri egyeztetéseket követően kerül meghirdetésre.

A meghirdetés pontos időpontjáról hírlevélben tájékoztatjuk Önöket.

 

 

Kelt: Miskolc, 2016. október 25.

 

 

Tóth Ágnes

                                                                                     elnök

@A Hőszolgáltató működése Miskolcon

A miskolci az ország második legnagyobb távfűtési rendszere, 5,7 millió lm3, teljesítménye 170 MW.
Kapcsolat a lakóközösséggel:
 A lakóközösségek képviselői 100% arányban a MIHŐ Kft-re bízták a fűtés indítását, leállítását.
 Az épületek fűtési rendszerét a lakóközösségek kezelik, üzemeltetik. A közös beavatkozást igénylő esetekben együttműködnek a helyszíneken a MIHŐ Kft-vel.
 A fűtési menetrendeket közösen alakítják ki.
 Igény esetén szakmai tapasztalataikat megosztják, pl.: meleg vizes rendszer légtelenítése.
 A MIHŐ Kft. minden lakóközösséget érintő változások esetén FÓRUM-ot hív össze.
 A MIHŐ Kft. nyílt szakmai napjait hirdetésekkel népszerűsíti.

 A Panelprogramhoz kapcsolódó fűtési rendszer tervezésére vonatkozó elvárások:
 beszabályozási terv
 hőszükséglet számítás részletesen
 hőleadók adatainak feltüntetése csere esetén
 több épületet ellátó hőközponthoz tartozó egy épület átalakítása esetén épületszabályzó blokk beépítése a túlfűtés elkerülésére
 a hőközpontban szivattyú csere az átalakítás előrehaladásától függően
 a megjelenő zajproblémák kezelése – áramlási zajok komplex kezelése
 A MIHŐ Kft. egyszeri ingyenes ürítéssel-töltéssel segíti a programot.

A MIHŐ Kft. szolgáltatásainak igénybevétele Hőszolgáltatási szerződés aláírása után lehetséges.
A fűtésdíj elszámolásának szerződésmódosítása: az önkormányzati rendeletben meghatározott hődíj előleghez képest 70% előleg számlázása, később a tényleges felhasználáshoz igazodva. Az önkormányzati rendelet alapján egy fűtési idény alatt csak egyféle elszámolás alkalmazható, ezért szeptember 15-ig a hőszolgáltatási szerződést rendezni kell. Egy-egy lakóközösség együtt változtathat az elszámolás mértékén, a lakások külön-külön nem kérhetik a változtatást.