Ketyeg a pásztoróra a Szeletában – diszkrét kégli a szerelmeseknek – csapodárok búvó helye- asztmások Mekkája

Emlékszünk még a szigorú portásokra, akiknek még házasságlevelet is el kellett kérniük a szállodai szobafoglaláskor. Ha a személyi igazolványban nem volt benne, hogy a pár házastárs, két szobát kellett kérniük minden hotelben. Hogy aztán bármikor meglátogathassák egymást valamelyikben. Régmúlt, a mai fiatalok már el se hiszik ezeket a hülyeségeket. Oda  a szocialista puritanizmus,  ezeknek a kínos pillanatoknak az emléke is feledésbe merül. Dr. Dósa Kálmán a bükki Szeleta Hotel tulajdonosa megerősítette – ma már nincs ilyen adminisztratív korlátja a hűtlenségnek.

Tetszik , nem tetszik csapodárok vagyunk.  Felesleges mérlegelni, hogy a nők vagy a férfiak vezetnek e a házasságon kívüli kapcsolatok létesítésében. Mivel páros eseményekről van szó, mindannyian megérjük a pénzünket. A jó szállodás viszont diszkrét, nem lát, nem hall és ha mégis rögtön el is felejti. A jó portás tudja, hogy az ilyen átutazók nem kérnek reggelit, nem töltik ki a 24 órát és a számlájuk is ennek megfelelően van kalkulálva. Talán ezért is ebből a szempontból a város legkedveltebb szállodája a hámori Szeleta hotel. Annyira rejtett hely, hogy a főútról még az ott parkoló autókat se látni. Így aztán ennél alkalmasabb helyet nem is találni a környéken a nem publikus légyottra.

A hotel tulajdonosa természetesen a családos turistáknak, a természetet és a Bükköt kedvelőknek ajánlja leginkább a szállodáját.  Ők teszik ki a forgalom nagy részét. S újabban egyre többen ismerik fel a hámori völgy különleges gyógyhatását. A légzési gondokkal küszködő, asztmás betegek megtapasztalták, hogy az ott töltött három négy éjszaka párás tiszta levegője gyógyír a beteg tüdőnek.

A hotel mellett pedig két jó vendéglő a Fridolin és a Molnár csárda várja a gasztronómiai különlegességekre vágyókat. A portán meg mindenkinek megszerkesztik a kondíciójának megfelelő  hegyi, séta túrát. Látnivaló pedig bőven van.