Mire jó az American Expresz – az IKEA nem fogadja el – rám tukmálták, elfogadtam – szép a színe, de a svédeknek nem tetszik

Szóval az úgy kezdődött, hogy sokat csesztetett kedvenc bankomban rám beszélték az American Expressz  hitel kártyát. Mondván, most egy évig ingyen használhatom, s minden vásárláskor visszatérítést kaphatok a kölcsön vett összegből. Ráadásul, ha egy hónapon belül levehetik a kölcsönt a főszámláról semmi kamatot nem számolnak fel.  Csuda csábító ajánlat.  Meg ugye a sok egyéb valamire csak jó kártya mellett ez is megfér  a tárcámban.  Mutatós, aranyozottnak tetsző, szinte kirí a égboltos kék  Szupershop, a Tesco, az Uniócoopos és a Bizalom műanyag lapocskák sorából.  Majdnem kifelejtettem a Metro kártyámat. Amire szerintem már régen semmi szükség nincs. Hiszen ebben a valamikor viszonteladóknak, vállalkozóknak kitalált mega-áruházban ma már boldog boldogtalan kedvére vehet bármit.

A lényeg, hogy szerdán American Expresz kártyával fizettem volna az IKEA áruházban. Megmosolyogtak.  Kinevettek. Annyira mintha egy kártyanaptárat nyomtam volna a leolvasó terminálhoz. A pénztáros kimondta, bármivel fizethetek, de ezzel az eggyel nem. Kérdeztem, de miért? Csak. Nem tudja.  Szerződést bontottak a bankkal.  A Mastercardot szerencsémre elfogadták.

Vajon tudnak e erről valamit az OTP központban.