Itt nem várnak a Godotra – egy cuki , kuckós kávézó  a belvárosban – milyen az igazi, jó  koffeinmentes
godot

Tessék mondani nekem Miskolcon egy olyan kis kávézót ahol a fekete levesből olyan nagy, s igényes választék van mint a Rákóczi utcai Godotban.  Ne erőlködjenek, Aligha hiszem , hogy találnak még egy ilyen cuki helyet ahol ennyiféle minőségi kávét kínálnak mint itt. Az öreg miskolciak bizonyára emlékeznek még, hogy a hajdani a Béke mozi előtt egy pattogtatott kukorica árus állt minden vetítés előtt. Nos, az ő helye mögött egy fél évvel ezelőtt olyan hangulatos kis presszót alakítottak ki amelynek már országos híre van. Jól körülnéztem, s első pillantásra nehezen döntöttem el, hogy ez a picurka, otthonos hangulatú kávézó a múlt század eleji vagy éppen egy francia, olasz, spanyol kisvárosi vendéglátóhelyre emlékeztet. Olyan gondos helykihasználással, s remek ízléssel  rendezték be, hogy az első látásra mindenki megleli a helyét itt. A kiszolgálás és a felszolgáló szakértelmét érdemes megdicsérni. Különösen azt a tapintatos tájékoztatást, hogy senkivel nem érzékeltetik mennyire nem vagyunk járatosak a mennyei kávézás titkaiban.  Szívesen segítenek abban, hogy megkóstoljuk a legjobbat, a legfinomabbat. Persze akik a forróvizes porok, keverékek  világában szocializálódtak nem győznek álmélkodni, hogy  másmilyen caffe is létezik a világon. Rácz Péter a kuckós presszó tulajdonosa jól döntött, amikor a Caffebrando Nord Kft vezetőjével szerződött.

Megkaparintottam a Café Godot kínálatának a listáját – kapható Ristretto, egyszerű Espresso, Americano, Cubano,Romano,  Caffé lungo és Flat white. És még sorolhatnám tovább, de jómagam csak egyszerűen csillagoznám. Úgy, hogy egy csettintésre vagy nyolcra értékelem az aromát. Ha tesztelünk ki ne hagyjuk csokisat ésa speciális Godot kávét. Na ez az utóbbinál a csettintések pontszáma a maximumot közelíti. Ez az amiért a vendégek visszajárnak.

Igen a kávénál minden a pörkölésen múlik. Többféle megoldás létezik, a lényeg, hogy itt a Caffebrand termékek a választék csúcsát képezik. Ma már nincs olyan többcsillagos vendéglátóhelye ahol ne lenne Caffebrando márkás termék
Pelléné, Juhász Edit Caffebrando Nord Kft tulajdonosa mondta el, hogy a koffeinmentesből se mindegy, hogy melyiket választjuk. A kommersz termékeknél a koffeint egyszerűen vegyi úton vonják ki. Az igazi az amikor többszörös szűréssel, áztatással állítják elő ugyanezt. Ez az igazi, valóban egészséges.

 

Ne tessék kihagyni. Ha jót akar nem egyszere, sorba kostólja