Valótlan állításokkal vezeti félre a közvéleményt a Vodafone – háborúznak a szolgáltatók
Mobile phones background. Pile of different modern smartphones. 3d

 

A Vodafone 2017. február 10-i sajtóközleménye rosszhiszemű és valótlan állításokat tartalmaz. A Magyar Telekom pert indít a Vodafone ellen.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) és a Magyar Telekom között egy jogszerű és eredményes közbeszerzési eljárás eredményeként február 6-án létrejött a „Kormányzati hangalapú csomagokra” vonatkozó megállapodás. A szerződést a felek valamennyi irányadó jogszabály betűjét és szellemét maradéktalanul betartva kötötték meg. A szerződés jogszerű és érvényes.

 

A Vodafone által hivatkozott, a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság február 9-i (vagyis a jogszerű szerződéskötést követő) döntése nem jár azzal a hatással, hogy az érvényesen létrejött szerződést utólag érvénytelenné teszi.

Valótlan a Vodafone azon állítása is, hogy a Telekom ne köthetne további szerződéseket az állami vállalatokkal. Ezzel szemben az igazság az, hogy a teljes érintetti kör jogszerűen és érvényesen köthet szerződést a KEF eljárásában nyertes ajánlattevővel, a Magyar Telekommal.

A Vodafone valótlan tényállításai miatt a Telekom pert fog indítani a Vodafone ellen.

A Vodafone sajtókommunikációja és az érintett ügyfeleknek küldött tájékoztatása több valótlan állítást is tartalmaz, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy megtévesszék az ügyfeleket. A Magyar Telekom ezért felszólította a Vodafone-t a jogsértő ügyfél-tájékoztatási gyakorlat és sajtónyilatkozatok azonnali megszüntetésére. Sajnáljuk, hogy a Vodafone ilyen, az ügyfelek félrevezetését célzó, méltatlan lépésekkel gondolja kezelni a kialakult helyzetet.

Akik nem tudnák, miről is van szó – a Telekom elnyerte az állami szolgáltató címet. Ez valamikor egyenértékű lehetett a császári királyi udvari beszállítói ranggal. Természetes, hogy a Vodafone, amely ebben a versenyben veszthetett, nem hagyja annyiban. A Telenor reagálásáról még nem sokat tudunk. Bár a hármójuk közül  mint a legkisebb nem sok vizet zavarnak. Egyébként régóta mobilozok, a kezdetektől ismerem az erőviszonyokat, s az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy a Telekom pozíciója leáldozóban van. A Vodafone tarolt a piacon. Ám miután a hazai piac telítődött valamennyi szolgáltat rákapcsolt. Az persze eszükbe se jut, hogy egy jól kifundált  rezsicsökkentéssel bármelyikük az élre kerülhetne. Végül mint volt Westeles már nem is tudom melyik csapatnak szurkoljak. Amikor meglátom a számláikat mindannyiszor gondolkodóba esek, eszembe jut, váltani kellene. Van telekomos és vodás telefonom is. Szerintem ez a nyilvánosságnak szánt háborúzás egyszerű színpadi játék. Ügyelnek arra, hogy még véletlenül se egy dömpingszerű árcsökkentéssel hódítsanak a hazai piacon.,