Támogatta az EP szakbizottsága Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai számvevőszéki kinevezését

 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye

 Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága ma meghallgatta Pelczné Dr. Gáll Ildikót európai számvevőszéki taggá történő kinevezésével kapcsolatban. A magyar kormány jelöltje a meghallgatáson ismertette a pozícióval kapcsolatos elképzeléseit, és megválaszolta a képviselők szakmai kérdéseit. A bizottság kedvezően bírálta el és nagy többséggel támogatta a kinevezést, annak európai parlamenti plenáris megerősítését április 27-ére tűzte ki.

 

Pelczné Dr. Gáll Ildikó a szakbizottsági meghallgatáson elmondta: az uniós polgárok alapvető elvárása a pénzeszközök optimális felhasználása.

 

Az európai parlamenti képviselő rámutatott: a Számvevőszék jelentéseinek, időszerűbbeknek és szókimondóbbnak kell lenniük. Bár a valóság összetett és bonyolult, törekedni kell az egyértelmű nyelvezet használatára, hiszen az a cél, hogy meg tudjuk ítélni, mennyiben tekinthető sikernek vagy kudarcnak egy-egy szakpolitika végrehajtása.

 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja gratulál Pelczné Dr. Gáll Ildikónak a meghallgatás sikeréhez. A számvevőszéki tagsági jelölés az elmúlt évek munkájának kiemelt elismerése.

 

Háttér: A Számvevőszék tagjait a tagállamok jelölése alapján a Tanács nevezi ki az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően. A tagok kinevezése hatéves, megújítható időtartamra szól. A számvevőszéki tagoknak teljes mértékben függetlenül, az Európai Unió általános érdekében kell ellátniuk feladatukat.