Ilyen is van – lassan a testtel – ne dőljünk be a szélhámosoknak – csalók kisértenek a Telekom nevében – magyartalan felszólításokkal ostromolnak

Kaptam egy felszólító levelet a Telekom nevében. Gyatra magyarsággal íródott, mégis olyan hivatalosnak tűnik. Ne tessenek felülni a szélhámosoknak. A levelet továbbítottam a Telekomnak, ahonnan a következő válasz érkezett:

“Sajnos az adathalászat típusú támadások manapság bárkit, bármikor elérhetnek, az ilyen típusú támadások száma sajnos nem csökken, fokozott figyelemmel azonban kiszűrhetőek az ilyen esetek, és adataink nem kerülnek illetéktelen kezekbe. A Telekom, amikor ilyen  támadást észlel, azonnal megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket.

A Telekom kéri ügyfeleit, fokozott figyelemmel kezeljék az adathalászat gyanúját keltő e-maileket. Fontos, hogy az ügyfelek hasonló levél érkezésekor mindig alaposan vizsgálják meg a belinkelt weboldalt. Hivatalos levél esetén a weboldal link mindig tartalmazza a telekom.hu-t , ha a kapott levélnél ez nem teljesül, érdemes nem megnyitni a linket. De emellett persze a furcsa, idegen, szokatlan tartalom, illetve nyelvtani hibák és magyartalan fogalmazás is mindenképpen óvatosságra int. ”

 

 

Itt volt a hitelesnek tetsző logó is

 

Tisztelt Ügyfelünk!
A számlát nem fizették még.

Folyószámla : 101463129

Számla sorszáma : 5371014631290029

Fizetési határidő : 22/06/2017

Státusz : Befizetésre vár

Kérjük, hogy most vége előtt a megadott időszakban annak érdekében, hogy az előfizetés mindig velünk

Most, a megtakarítás a kártya számát és a számla rendezésére biztonságosan.

Befizetem
Üdvözlettel,
Telekom
©2017 Magyar Telekom Nyrt.