Múlt és jövő – várunk a Pozsonyi pikniken !
Múlt és Jövő Alapítvány
Postacím: 1024 Budapest
Keleti Károly u. 16. II/3.
Telefon: 316-70-19
Fax: 316-70-19

E-mailcím:

mandj@multesjovo.hu

Adószámunk:
19638115-2-41
Bankszámlaszámunk:
10200823-22220378-
00000000

 

 

Legújabb lapszámunk

 

 

Glück Mari a könyvéről

 

 

 

Kármentő Éva a könyvéről

A könyv bemutatója

 

 

 

Kedves barátaink!

Hosszú, forró nyár áll mögöttünk, noha fel sem eszméltünk a Könyvhét utáni zárásból (amely rendkívül sikeres volt), máris itt a következő hagyományos találkozás ideje: a Pozsonyi Piknik. Szeptember 2-án, szombaton, délelőtt 10-től este 9-ig várunk benneteket a 175-ös standon (Carl Lutz rakpart).

Bizonyára kifogytunk az olvasnivalóból, ezért itt a feltöltekezés alkalma! Nem beszélve a rosh ha sana közelségéről – amelyre lelkileg is illik felkészülni, s egy (két, három…) Múlt és Jövő-könyvnél nincs adekvátabb ajándék.

Némileg komolyabbra fordítva a szót: a jövőre háromévtizedes vállalkozásunkat akkor támogatjátok leginkább – kultúrát koplaltató időkben –, ha vásároltok nálunk, s előfizetitek a folyóiratot.

 

 

A Pozsonyi Piknikre jelenik meg régi szerzőnk, az Ausztráliában élő Szegő György  két könyve. Az egyik, a Két Ima egy istenhez újrakiadás, hogy új nemzedékekhez juthasson el ez a rendkívüli holokauszt-élet tanulsága. S nemkülönben azért is, hogy az új könyvének – először, vagy újraolvasva – legyen meg a háttere. Új könyvében a szakmájára nézve pszichológus szerző egy teljesen új jelenséget ír le – egy feldolgozott és végigdolgozott tartalmas élet után a nagy távozásra felkészülve: miért hasznos/egészséges, s ezért miért elkerülhetetlen még egyszer szembesülni a fiatalon megélt holokauszt tapasztalatával? Dacára a sok halálnak – éppen, mert emberközelségbe hozza –, ez a könyv nem ver le, nem borzaszt: éppen ellenkezőleg, felkészít egy mindannyiunk előtt álló „nagy utazásra”.

A Piknik alkalmával személyesen találkozhatunk Heller Ágnessel, aki az összes, a Múlt és Jövőnél megjelent könyvét dedikálja. A tanévkezdésre is tekintettel ajánljuk két filozófiatörténeti könyvét (a harmadikat szorgalmasan írja), amelyek valójában a humán műveltség alapjai. Azé a humán műveltségé – amely felett sajnos jelenünkben kong már a harang, de lehet, konzervatív módon, mi nem szeretnénk engedni belőle.

Kármentő Éva (kerületi lakos) Muszter című könyve magyar filmtörténet is egyben – bizonyára nemcsak egy tartalmas életet ismerhetünk meg belőle, hanem ifjúságunk legszebb filmjeinek a hátterét is.

 

Dedikálások a standunknál:

14 óra: Heller Ágnes

17 óra: “vendégszereplőként” Lukács Sándor színművész

18 óra: Kármentő Éva

 

A Piknikre elvár benneteket a

 

Múlt és Jövő közössége

 

 

 

 

 

 

Amennyiben szeretne leiratkozni erről a hírlevélről, kérem kattintson ide.