Volt egy szürke Miki egerem – csúfos véget ért – rejtély hol bújnak be – s mindig az én szobámat választják

Noha fegyvergyűjtő vagyok és kedvelem a céllövészetet nem  vagyok oda a vadászatért. Ha nem támadnak nem venném az őzeket a célkeresztbe. Fura, de ez az igazság. Így aztán még ezt a szerencsétlen kis egeret is megsajnáltam amikor megláttam a csúfos végét.

Kertes házban lakunk így aztán ilyentájt mindig van egy két bekéredzkedő cincogó. S hogy, hogy nem mindig az én dolgozószobámat választják maguknak. Akárhogyan rejtőzködnek valahogyan mindig elmocorogják magukat. ilyenkor szaladok, veszek tapadós ragasztót, lefejező egérfogókat és egyutas kalitkát. A képeken a ma reggeli fogás látható.

A kis buta ezt választotta. Bemehetett volna a kelepcébe is. Az ott foglyul ejtetteket ugyanis kiviszem az udvarra és már is szabadok. Most van egy újabb fegyverem ellenük – egy ultrahangot sugárzó Conrád gyártmányú elektromos herkentyű.

Nem tudom, hogy mennyire hatásos, mert még nem panaszkodtak az egerek. Nekem megfájdul tőle a fejem, bár semmit nem hallok, csak azt látom, hogy pirosan villog. Ha van valakinek valami jó ötlete az egerek ellen vevő vagyok rá.

Különben az igazi rejtély, hogy hol szöknek be a lakásba.Ez az amire még nem jöttem rá. Ha legközelebb élve fogok el egyet kiszedem belőle.