Megvolna az új reptér – ez is irányítótoronyra hajaz – talán sutyiban  csak lesz másik

Mint egyszerű miskolci polgár szívemen viselem a nagy múltú repülőklub sorsát. Mi lesz a nagy kék országút szerelmeseivel, lesz e helyben  a fiataloknak lehetősége megismerkedni a vitorlázással és az ejtőernyőzéssel.

S ami még lényegesebb hol kapnak bázist a légi mentők. Erről írtam a közelmúltban és a teljes cikket megállapodásunk szerint az Északhírnök is közölte. Mivel ott is  hozzá lehet szólni szokás szerint kaptam hideget meleget, összehordtak tücsköt békát csak éppen az aktuális témáról nem beszéltek. Különben magam is híve vagyok ezeknek a beszólásoknak , de csak akkor ha valaki névvel, fotójával együtt felvállalja a véleményét. Így fair. A törvény szerint is.

Egyébként ennek a cikknek a folytatásaként  már sok jó ember megkeresett az ötleteivel. Például a képen látható irányítótoronyra hajazó építményre is egy kedves barátom hívta fel a figyelmemet. Így találtam rá pontosan a Miskolc és a Szirma közötti út jobb oldalán.  Majdnem olyan mint a debreceni reptér központja. Sokak feltételezése szerint ez a létesítmény lesz a jövendő miskolci repülőtér tornya. Vagy csak a légi mentőké.

Nem láttam a közelben magasfeszültségű távvezetéket tehát a helyszín megfelelne.

Nagy hülyeséget nem mondok, ha összefüggésbe hozom Kecskeméttel amelynek a határában mindig is volt reptér. Igaz katonai. Amelyet az ottani Mercedes gyár már logisztikai központként kezel. Naponta repkednek onnan Németországba és vissza. S nemcsak dolgozókat hanem alkatrészeket is szállítanak. Ha mi is komolyan akarunk egy ipari parkot valamilyen nagy multi autógyárral akkor ne feledkezzünk meg, hogy náluk ez elengedetlen része a teljes infrastruktúrának. Tehát akik a mostani régi repteret csak úgy  sutba akarják hajítani néhány kisebb üzemcsarnok pályázati pénzből való felhúzására azok kevésbé előrelátóak.

Mivel előtte és mellette elég nagy a sík terület akár még le is lehetne betonozni. Annyira, hogy komolyan kisgépek is leszállhatnának ott. Feltételezem , hogy erre is reagálnak majd és megtudjuk mi is lehet ez a különös épület Miskolc határában.