Kegyeletsértő vigalom – gumivár a tetemeken – az ilyesmi felekezetmentesen elítélendő

Felületesek, s következetlenek vagyunk.

Ezt a képet a barátom portáljáról csentem, szerintem hiteles a forrása. Mint látható egy szlovákiai, Nagymagyar településen a zsidó temetőben rendeztek majálist. A fotó szerint az ugrálóvár és a hangulatos sörpadok a sírok között, a tetemeken terpeszkednek. Nos, ahol elsőre megjelent ez a képes hír ott alaposan megosztotta a hozzászólókat.

Elsőre egy jót zsidóztak. Majd akadtak józanabbak is akik jóérzésből utasították el ezt a fajta kegyeletsértést. Magam is csak azt mondhatom, hogy legyen az a sírkert bármelyik felekezeté az ilyen fajta eljárás megdöbbentő. Az ott élők siralmas erkölcsi, érzelmi életéről olyan bizonyítványt állított ki amelyre senki se lenne büszke.

Mint mondtam, felületesek, következetlenek vagyunk. Idáig sehol nem olvastam, hogy bárki is utánajárt volt az ügynek. Megkérdezte a helyi önkormányzat illetékeseit, ki volt az az érzéketlen féleszű aki oda temetőbe – legyen az bármelyik felekezeté , engedélyt adott mulatozásra. Megnézném azt a derék hivatalnokot. Tényleg szeretném tudni, lett e vagy lesz e következménye ennek a felháborító esetnek.

Különben itt a helyiek , a miskolciak azt is felvetették, hogy a sörfesztivál se egyeztethető össze a közeli keresztény temető jelenlétével. Nos, ebben is van igazság.  Bár az ott nyugvók közül senki se panaszkodott a szokásosnál magasabb zajszintre.

Bár az se mindegy, hogy a temetőben vagy mellette vigadnak. Szerencsére a gráfon nem lehet kommentelni… különben most foghatnám a buksimat.