Aki megérti segítsen – gondom van a szövegértelmezéssel –

Sajnálom , de a jogász nyelvet nem beszélem. Idáig általában  Miskolci Járásbíróság leveleit minden nehézség nélkül tudtam értelmezni. Most viszont külső, akár telefonos segítséget is igénybe vennék, hogy ne gyötörjön a kétség.

Alaphelyzet. Egy tavalyi szabálysértés következményeként kaptam egy enyhe figyelmeztetést. Mivel, a hozzáértők szerint semmit nem követtem el megfellebbeztem. A bíróság elsőre elhajtott másodsorra perújítás keretében indokoltnak látta az érveimet. A tárgyaláson viszont a bírónő meggondolta magát és szóban helyben elmeszelt. Mondván csak jár a figyelmeztetés. Majd ma hoz a posta egy ajánlott levelet amit hat órája próbálok értelmezni.

43.Szk. 1 49 900/2018 19 – szám

A Miskolci Járásbíróság   Szántó István  perújító eljárás alá vont személlyel szemben közúti

közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése  szabálysértés  elkövetése miatt perújítás alapján

folyamatban volt perújítási eljárásban Miskolcon 2018. október 12. napján _tárgyaláson kívül _

Meghozta az alábbi

Végzést:

A bíróság 2018. október 5. napján kelt 43.Szk.1499/2018. szám alatti végzésnek rendelkező

részét akként javítja ki, hogy a Miskolci rendőrkapitányság 05801/5450-8/2018.szabs. számú

határozatának hatályban tartására  vonatkozó rendelkezését mellőzi.

A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs. Majd jön az indoklás. Szörnyű – huszadszorra se értem. Most mellőzi a bíróság a rendőrségi határozatot vagy megerősíti. Ha valaki tud segíteni az értelmezésben előre is köszönöm.  Ha mégis a javamra döntöttek volna akkor se hiszem el, hogy ilyen megtörténhet. Miskolcon!  Már csak azért is meg a perújítási tárgyaláson a tárgyalás kitűzésétől a nagy nap megrendezéséig 180 fokos fordulatot vettek a fejlemények. Ez a megfogalmazás pedig magyarázatra szorul. Persze lehet, hogy a saját értelmezési képességeimmel lehet baj. Telefon 20 2192391