Pipiskedve csoszognak a Szinva park előtt – figyelmeztetés helyett cserélni kellene a burkolólapokat
Nem véletlenül van itt a zöld szőnyeg …
Ezt egyébként a takarítóknak találták ki , ha felmossák a követ biztonságképpen ki teszik. Ám ezek itt állandóan kikerülnek ha csapadékos az idő.
Ez a megyei kórházban lett fotózva. Esik az eső, de a burkolat csúszásgátló kővel van burkolva. Ez a minimum egy nagy forgalmú intézményben.

Mióta megnyílt a miskolci Szinva park bevásárló központ, jó néhányszor kicserélték már a bejárat előtti burkolólapokat.   Nem tudom ki tervezte, azt se tudom ki az épület gondnoka azt viszont sejtem, hogy nem képesek csúszásgátló lapokat lerakni a bank és az áruház elé. Így aztán jobb híján egy vörös helyett zöld szőnyeget terítettek le a forgóajtó vonzáskörzetében, míg a terasz többi részén hadd csúszkáljanak, ha az eső esik. Feltételezem, hogy néhány már elhasaltak ezen a padlólapokon, de még senkinek nem juthatott eszébe, hogy kártérítést kérje az intézmény tulajdonosától. A Raiffeisen banktól.

Ez itt egy életre szól – jelzi, hogy kell elcsúszni ha már helyzet van. Az egyik lábat magasra mint a kutyák vizeléskor, s enyhén jobbra dőlni…

Szerintem sima ügy lenne, s minden bíróság előtt megállná a helyét egy ilyen perindítási kérelem. Már csak azért is, mert teljes tudatában vannak, hogy a jelenlegi padlólapok roppantul síkosak. Figyeltem mindenki pipiskedve a korlát mellett kapaszkodva csoszogott a szőnyegmentes területen.  Nem véletlenül két tábla is jelzi, vigyázat csúszásveszély.

A tulajdonosok abban a tévhitben lehetnek, hogy ezek a táblák mentesítik őket a kártérítési felelősség alól. Miközben éppen ezek bizonyítják, hogy valóban életveszélyesek ezeken közlekedni, ha nedves, vizes a burkolat. Különben nem árt tudni, feltalálták a fagyálló csúszásmentes burkolólapokat. Hozzáteszem nem én árulom.