Lőttek az idei csáti strandszezonnak – cserébe félmillárdos költséggel megújul a fűrdő

Van egy jó és rossz hírem. Na, melyikkel kezdjem?

Jó volt itt ücsörögni
Ez volt a Farkas Dézsa – megmarad e
Hőmérőzés – ezen a nyáron elmarad
Eltűnik a régi bejárat
Igazi retrostrand volt – Jaj úgy élvezem én a strandot – itt még ez volt a sláger

Az utóbbi elég lehangoló, a nyáron nem strandolhatunk Mezőcsáton. Vigaszként mondom, egyébként is az idei fürdőszezont már elvitte az ördög.  Világszerte, nemcsak Mezőcsát városában.

A meglévő strandok is hezitálnak, nyissanak vagy ne, nem kapkodnak, senki nem akarja a járvány terjedését. Az időjárás is elég csalóka, közkívánatra a miskolci távfűtést újra be kellett kapcsolni. A jó, hogy a Mezőcsáti önkormányzat a tavalyi költségvetésből ötszáz millió forint, vissza nem térítendő támogatást kapott a fürdő felújítására. A beruházás előkészítése már két éve megkezdődtek és a képviselőtestület már a kivitelezőt is kiválasztotta.

Zajlik a bontás
A múlt
Új fedett medence épül

Ennek megfelelően idén márciusban már építési területté nyilvánították a strandot és várhatóan az év végéig befejezik a rekonstrukciót. Ha jól belegondolunk végül is jó volt az időzítés.

A terv szerint új családi és élménymedence épül. A meglévő nagyot teljesen felújítják. A fedettet teljes egészében korszerűsítik. A főbejárat és az öltözőépület is a kor követelményeinek megfelelő lesz. Létesítenek egy új hideg vizes kutat, átépítik az a víz és a cstornahálozatot, megoldják a csapadékvíz elvezetését és új villamoshálózatot kap a létesítmény.  Természetesen a régi kavicsos parkolót is leaszfaltozzák. Mivel megkezdték a bontást már csak jövőre úszhatunk, lubickolhatunk ott.