Tizenkét tonna lisztadomány Miskolc város rászorulóinak

Hatalmas mennyiségű liszttel segíti a rászoruló miskolciakat a Borsod Agroker Zrt..  Az adomány csütörtöki átadóján elhangzott, a cég felajánlása az életet szimbolizálja.

Több mint tizenkétezer kilogrammnyi lisztet ajánlott fel Miskolc önkormányzatának a Borsod Agroker Zrt. Az adományt – amely rászoruló miskolci családoknak jelent majd segítséget – csütörtök délelőtt adta át Dr. Hajdú László és Zsiga Gábor, a cég két tulajdonosa Veres Pál polgármesternek.

– Mi magunk és cégünk munkatársai is Miskolcon és a környékén élünk. Láttuk azt, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet mennyi helyi családnak okoz a mindennapokban gondot, ezért nem is volt kérdés számunkra az, hogy mi is csatlakozni szeretnénk a várost segítő adományozók népes táborához. Azt gondolom, hogy ezzel a mennyiségű búzával rengeteg családnak tudunk segíteni az önkormányzattal közösen – mondta Dr. Hajdú László.

Zsiga Gábor hozzátette, a Borsod Agroker hosszú évek óta támogatja a város kulturális és sportéletét, segítő kezet nyújtottak akkor is, amikor árvíz pusztított a térségben. Éppen ezért volt természetes, hogy most, a világjárvány idején is jótékonykodnak.

– Tulajdonképpen mi 22 tonna búzát ajánlottunk fel, melyet a komáromi malomipari cég tiszapalkonyai üzemében dolgoztak fel búza finomlisztté. Külön szeretnék köszönetet mondani Menyhért Zsolt egyéni vállalkozónak, aki vállalta, hogy térítésmentesen elszállítja a búzát, illetve ide, Miskolcra hozza az elkészült lisztet – ezt már Zsiga Gábor mondta.

Veres Pál, Miskolc polgármestere köszönetet mondott a nagylelkű adományért, mint mondta, azt a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény alapítványán keresztül osztják szét miskolci, szociálisan rászoruló családok között

– Miskolc eddig is jól vizsgázott a koronavírus elleni védekezésben, hiszen elmondhatjuk, hogy a miskolci betegek száma elenyésző. A város és a miskolciak összefogását jól mutatta az a számtalan kisebb nagyobb felajánlás, ami eddig is érkezett Miskolcra. Ebben a sorban egy kiemelkedő adomány ez a mostani, hiszen a magyar nyelvben a búzát, a lisztet, a kenyeret az élettel azonosítjuk. Én biztosíthatom a felajánlókat, hogy a liszt a legjobb helyre fog eljutni – mondta a városvezető, aki hozzátette, bár a járvány elleni védekezés koránt sem ért véget, bízik benne, hogy a város és az ország is belátható időn belül kilábal a mostani válságos helyzetből.