Vírusírás 10. – nyomjad polgi – Pista Putnokról küldi – nem hagyja magát eltéríteni

Vírusírás (10)

 

Nyomjad Polgi!

Mindig is harcos típus volt Tamás Barnabás (teszem hozzá: néha akkor is, amikor talán nem kellett volna), ezért ezt a feszült, drámai, nagyon sok konfliktussal és fájdalommal járó vírus járványt kellő és elvárható erélyességgel kezeli.

Nem köztudott (a részletei nem is tartoznak másra), hogy köztünk voltak viták, egyet nem értések, feszültségek, s bizonyára lesznek is. Máskor viszont elég volt egymásra néznünk, bólintanunk, és megnyugodva konstatáltuk mindketten, hogy egyformán látjuk a dolgokat.

Most nagy figyelemmel hallgattam a vele készült legutóbbi televíziós interjút, mert éreztem polgármesterünkben a feszültséget, helyenként helyesen a felháborodást, és – most támogatva – a harcosságot, az aggodalmat a putnokiak iránt, az elszántságot és a határozottságot.

Jól van Polgi!

Ez most megint az egyetértő összekacsintás pillanata. Ebben a helyzetben erre van szükség, mert most kell bölcsen ötvözni az empátiát a határozott kiállással. Sajnos sokan csak az utóbbiból értenek. Ám az sem baj, ha most nem ért mindenki egyet veled. Nem is kell mindig mindenben egyetérteni. Szerintem ez így van rendjén. Amikor viszont jó dolgok születnek, helyes irányban mennek a dolgok, akkor az előtt emeljünk kalapot.

Én most megsüvegellek. Putnoki polgárként teszem ezt, remélve, hogy tartod ezt az irányt, és senki és semmi által nem hagyod magad eltéríteni a riportban felvázolt jó útról.