Itt vár állott most kőhalom –  vagy még az sem – magánerős ingyen parkoló a Zsolcai kapuban – termeli a minuszos forintokat
zsolcai kapu

Ha valaki emlékszik rá – ezek a bontásra ítélt épületek sorjáztak a miskolci Zsolcai kapuban. Az utcafronton omladozó mühelyek a tizenkilencedik századból. Nézegettem a régi fotókat itt ezen a helyen az elmúlt másfélszáz év során nem sok minden változott. Aztán ugye valaki kitalálta, a Kriza érában, hogy a környék rendezési tervének elkészültéig semmit nem lehet csinálni.

A szemközti újságkiadó földszintjén az Émász rekordgyorsasággal telepítette ki a régi elavult trafóházat.  Ott lehetett volna egy teljesen akadálymentesített , a járdával egy szintben lévő korszerű ügyfélszolgálatot nyítni az utcára közvetlenük.Grand András építész tervező egy csodálatos vázlatot készített erre még 2017 tavaszán. Ám az akkori városháza keresztbetett. Mint ahol csak tudott, mindenkinek.

Ez van

Tavaly ledózerolták a címképen látható rozzant utcafronti házakat, eltüntették azt a fertőt amit a mögötte lévő lakásokban volt. A bérlők megkérték az engedélyt a fizetős parkolóra a  városháza nevezetes forgalmi ügyekben jártas szakemberétől, aki a választásokig halogatta a véleményezést.

Olyan mondva csinált kifogásokkal jött – hogy zavarná a főút forgalmát. Az illetékes közúti igazgatóságnak bezzeg semmilyen kifogása nem volt ellene. Hiszen azon a háromszáz méteres szakaszon legalább tíz hasonló utcai kapu van , amelyen át autóforgalom zajlik.

Ez volt 

Most lesz egy éve, hogy ez a placc a tervezés stádiumába lépett. A járványhelyzet következményeként, az ingyenes parkolás bevezetésével a projekt jegelve lett. Hogy mi lesz most a grundon, egyelőre senki nem tudja. Jelenleg is csak a minuszos forintokat termeli, de azt nagyon szaporán.