Semmelweis-nap alkalmából az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai munkájuk elismeréséül július elsején Schmehl János bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese jutalmakat adott át munkatársainknak. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tartott ünnepségen 26 kiváló kollégát díjaztak.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából a büntetés-végrehajtási szervezettel történő hatékony és eredményes szakmai együttműködése elismeréséül „Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett” EZÜST fokozatát adományozta Dr. Paphalmi Rita asszonynak, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztály főosztályvezetőjének, valamint Dr. Csiba Gábor Tamás úrnak, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága tanácsadójának.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából a büntetés-végrehajtási szervezettel történő hatékony és eredményes szakmai együttműködése elismeréséül „Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett” BRONZ fokozatát adományozta Illy Ágnes Katalin asszonynak, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet asszisztensének, valamint tárgyjutalomban részesítette Henschl Judit asszonyt, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Igazgatói Titkárság munkatársát, és Dr. Andrási Ilona asszonyt, a Kalocsai Fegyház és Börtön orvosát.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül büntetés-végrehajtási tanácsosi címet adományozott Labancz Márta címzetes törzszászlósnak, a Budapesti Fegyház és Börtön megbízott főápolójának.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából „Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett” EZÜST fokozatát adományozta Seier Mária címzetes törzszászlósnak, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet szakasszisztensének, valamint a „Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett” BRONZ fokozatát adományozta Hajdufi Orsolya főhadnagynak, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet diplomás ápolójának, Farkas Erika Katalin törzszászlósnak, a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet főápolójának, Balogh Piroska címzetes törzszászlósnak, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet szakápolójának, Dezső Ildikó címzetes törzszászlósnak, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet főápolójának, Dömötör Andrea címzetes törzszászlósnak, a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet főápolójának, valamint Nótás Attiláné címzetes törzszászlósnak, a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet főápolójának.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül pénzjutalomban részesítette Dr. Ragó László orvos századost, az Egészségügyi Főosztály kiemelt főreferensét, Pethő Gábor századost, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szakpszichológusát, Nagy István főhadnagyot, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön diplomás ápolóját, Dr. Kiss-Diófalvi Katalin rendvédelmi alkalmazottat, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott osztályvezetőjét, Altstedter Jánosné címzetes törzszászlóst, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szakápolóját, Böröczné Tóth Amália címzetes törzszászlóst, a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet főápolóját, Cseresznye Zoltán címzetes törzszászlóst, a Váci Fegyház és Börtön szakápolóját, Erdősi Levente címzetes törzszászlóst, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szakápolóját, Deákné Lakatos Veronika címzetes zászlóst, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház szakasszisztensét, Zsuponics-Portik Katalin címzetes zászlóst, a Büntetés-végrehajtás Központi Kórház főápolóját, Faragóné Solti Anita törzsőrmestert, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet szakápolóját, Szabadkainé Fleischer Zsuzsanna törzsőrmestert, a Márianosztrai Fegyház és Börtön szakápolóját, Lukács-Jóni Alexandra őrmestert, a Biztonsági Szolgálat Központi Támogató Főosztály Készenléti Osztály megbízott főfelügyelőjét.