Veres Pál Miskolc polgármestere írja a közösségi oldalán – hivatlanul,  lakásánál kopogtattak a Pesti tévések
Nyitott Városházát hirdettem, és ehhez tartom is magam. – írja a polgármester a közösségi oldalán –  De a Városháza és nem az otthonom nyitott az érdeklődők előtt. Azt kérem politikai ellenfeleimtől, a magánélet szentségét tartsák tiszteletben, ahogy teszem én is.
❗ Köztudott, mindig állok a sajtó rendelkezésére, minden kérdésükre válaszolok, minden interjúkérésre nyitott vagyok. A mai napon mindenféle előzetes időpont egyeztetés, bejelentkezés nélkül a Pesti TV stábja megjelent a Városházán. A hivatalban nem tudtam őket fogadni, hiszen egy nagyváros polgármestereként szigorú napirend szerint dolgozom, és a mai napom rendkívül zsúfolt.
❗ Nem sokkal később megjelentek az otthonomnál, becsengettek, úgy, hogy közben a kamera forgott.
❗ Meglepőnek és mélységesen szomorúnak tartom azt, hogy míg minden médium az M1-től, a Hírt TV-n át az RTL Klubig korrektül és a szakmai etikai elveknek megfelelően képes arra, hogy interjút, nyilatkozatot kérjen tőlem, vagy a hivataltól, a Pesti TV erre nem volt képes. Ezúton is kérném őket, hogy tartsák be azt az emberi, szakmai minimumot, ami mindenkitől joggal elvárható. Az irodám továbbra is nyitva áll mindenki, így a sajtó munkatársai előtt is. Csak annyit kérek, hogy előzetesen jelezzék, hogy mikor és milyen témában szeretnének velem beszélgetni, és ne zaklassák a családomat!
A képen a következők lehetnek: égbolt, , szöveg, amely így szól: „STOP”
Mindehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a fenti eset ismét rávilágít az újságírás rákfenéjére. Míg valamikor , az átkosban létezett egy etikai bizottság az újságíró szövetségben ma már ez teljesen ismeretlen. Igaz van médiahatóság , médiatanács amelynek feladata lenne a kollgák, véleményformáló szerkesztők, riporterek és fotósok munkájának megítélése. Mivel több mint félévszázadott töltöttem el a szakmában úgy érzékelem a hivatástudatot, tárgyilagos tájékoztatási kötelezettséget bármikor felülírhatja a megfelelési kényszer. Így aztán könnyen megeshet, hogy túltolják azt a bizonyos biciklit.  Még az a szerencse, hogy az Olvasók nemcsak a sorok között olvasnak , s a nézők is rögtön kiszúrják kik azok akik a távolbalátó lapos tévé mögött próbálnak minket manipulálni.