ma 16:57
A Nébih kéri a vásárlókat, hogyha ebből a termékből vásároltak, akkor elővigyázatosságból azt ne fogyasszák el,/Fotó: PexelsA Nébih kéri a vásárlókat, hogyha ebből a termékből vásároltak, akkor elővigyázatosságból azt ne fogyasszák el,/Fotó: Pexe 

A Naturfood Kft. visszahívja az 500 grammos kiszerelésű Fekete szezámmag termékét, etilén-oxid szennyezettség miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn az MTI-vel.

Hollandia élelmiszerbiztonsági hatóságának RASFF értesítése szerint olyan, Indiából származó, etilén-oxiddal szennyezett fekete szezámmag érkezett Magyarországra, amelynek hosszú távú, jelentős mennyiségben történő fogyasztása kockázatos.

(A legfrissebb hírek itt)

A termék magyar forgalmazója a Naturfood Kft. erre reagálva döntött úgy, hogy visszahívja az 500 grammos kiszerelésű Fekete szezámmag termékét, az érintett tételek minőségmegőrzési ideje: 2021.05.20, 2021.06.10, illetve 2021.09.14.

(Ez is érdekelheti: Figyelem! Ezt a terméket vonta ki a forgalomból az Aldi)

A Nébih kéri a vásárlókat, hogyha ebből a termékből vásároltak, akkor elővigyázatosságból azt ne fogyasszák el, ugyanis a szennyezett termékek rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

(MTI)