Hamarosan befejezik a Barlangfürdő karbantartását –     Februárban az Ellipsumban kezdődnek javítások

 

 

Mint minden év januárjában, most is zárva tart a Miskolctapolca Barlangfürdő. A szokásos éves karbantartási feladatok mellett, ezúttal a közkedvelt csillagtermet is újra festik. A hétvégén több mint hétszázan vettek részt a szárazlábas túrákon, ahol a résztvevők körbejárhatták a barlangfürdő összes medencéjét, illetve olyan elzárt területre és barlangjáratokba is bejuthattak a látogatók, ahová évközben nincs lehetőségük. A karbantartási munkák befejezését követően a fürdőzők, várhatóan február elsejétől vehetik igénybe újra, az európai hírű Miskolctapolca Barlangfürdő szolgáltatásait.

 

Ezt követően a tavaly nyáron átadott Ellipsum Élményfürdőben kezdődik a karbantartási időszak, melynek során a garanciális felülvizsgálatokon feltárt hibák teljeskörű kijavítására is sor kerül – mondta Németh Judit a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője.

 

Több medencénél fordult elő, hogy a burkolat megmozdult, a fuga kijött a helyéről, az élményelemek rozsdamentes felületein korróziós jelek láthatók. Sajnos, a csúszdákon több repedés jelent meg. Vannak problémák a vizes játszótéren is, valamint a betonrétegbe bekerülő víz pedig beáztatja a gépházat, és a légtechnikai csöveket. Ezeken a részeken kell komolyabb javításokat eszközölni.

A nagyobb volumenű munkák elvégzése az Ellipsumban sem oldható meg a nyitvatartás mellett, ezért az élményfürdő – a kivitelezővel történt egyeztetések alapján – pár hétre bezár – közölte Németh Judit.

 

Az ügyvezető szerint miután a Miskolci Fürdők Kft. a Selyemréti strandfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő üzemeltetését is ellátja, ezért az Ellipsum leállásának időszakában a humánerőforrás gazdálkodás kiemelten fontos szerepet kap, így a munkavállalói létszám nem változik.

 

A munkálatok megkezdése előtt ezen a héten szombaton még egy éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket az Ellipsumba. Érdemes tudni azt is, hogy az előre megváltott ajándék utalványok, illetve a kiadott kedvezmény kártyák felhasználási ideje, meghosszabbodik a zárva tartás időtartamával.