Béren kívüli juttatásról döntött a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága

 

 

 

A Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál a dolgozók alapfizetése mellett a munkavállalók részére nyújtott egyéb juttatás a munkáltatói gondoskodás kifejezésének egyik fontos eszköze.  Ezért minden évben egy meghatározott keretösszeg kerül kifizetésre a dolgozók részére, béren kívüli juttatás vagy cafeteria formájában.

 

Tavaly a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál évi 320.000 forint béren kívüli juttatásban részesültek a munkavállalók, tekintettel a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő, kedvezőbb adózási intézkedéseknek, ami azt jelentette, hogy 2021-ben nem terhelte adókötelezettség a Széchenyi Pihenő Kártyára utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összeget.

 

Azonban 2022. január 1-től ezt a kedvezményt megszűntette a Kormány. A SZÉP kártya három alszámlájára nyújtható béren kívüli juttatás összege után mostantól, a munkaadónak 15 százalék Személyi jövedelemadót, és 13 százalék Szociális hozzájárulási adót kell megfizetnie.

 

A Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága a legutóbbi ülésén jóváhagyta azt az előterjesztést, mely szerint  a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatainak munkavállalói teljes munkaidős munkaviszony esetén éves szinten 350.000 forint, részmunkaidős munkaviszony esetén arányosított mértékű béren kívüli juttatást kapjanak azért, hogy minél jobban közelítsen a dolgozók által felhasználható nettó összeg az előző, adókkal nem terhelt évhez.

 

Az éves keretösszeg folyósítása havi részletekben történik. A január havi juttatást február 10-ig, a február-április havi juttatásokat, pedig az adott hónap 25. napjáig kapják meg SZÉP kártyájuk szálláshely alszámlájára a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál dolgozók. Az alszámlák között az átjárhatóság továbbra is biztosított.

 

A május hónaptól adható egyéb juttatások formájáról a Miskolc Holding Zrt. Igazgatósága tervezetten áprilisban hoz döntést.