Mire cuppannak az Olvasók – tarol a Frontin és a Rivotril – kíváncsi németek és románok a gráfon – egymásközt mondogatjuk, dugulj el

Teljes a szolgáltatás. Jómagam aki félévszázadott eltöltött a nyomtatott sajtó világában, még álmomban se reméltem, hogy egyszer teljjes interaktiv kapcsolatba kerülhetek valamennyi Olvasómmal. Egyébként a szantograf alapja a vördpress amelynek előnye, hogy rendszerese időközönként értékeli a látogatottságot. Így tudom, hogy napiktivításba kerülhetek az Olvasóimmal. Azt mindig is tudtam,  amikor olvassuk a lapot vagy nézzük a tévét megesik, hogy beszólunk. Egymásközt a családban. Felhorkantunk egy egy cikk olvasásakor vagy elzárjuk a tévét, rádiót, hogy dugulj már el, beszólással. Semmi rizikó, semmi kockázat. Az újság megy a kályhába, a képernyő elsötétedik és ennyi. Most viszont már a kedves Olvasó posztolhat, visszaszólhat, reklamálhat, névtelenül ismeretlen profil mögé rejtőzve meg még anyázhat is.  Hát ha ez neki jólesik, egészségére.

Közben azt is  számon tartják, mikor mire cuppannak rá az olvasók. Nos, napi viszonylatban magasan vezetnek a rendőrségi hírek, s a gyászjelentések.  Hiába vannak, sokan akik a véres , tragikus dolgokra kiváncsiak. Hosszu távon pedig két fontos anyag van a portálomon vagy három amely lázba hozza az érdeklődőket. Sosem találnák ki melyek azok.  Mennyire káros a frontin – ez egy gyógyszer, magam is szedem. Időnként a Rivotrilről is nálam akarnak információt begyűjteni. Folyamatosan nézegetik milyen káros mellékhatása lehet ezeknek. Verhetetlena kattintások számában. Talán megérne egy könyvet írni a témában, mondju mit jelent az életünkben a Frontin címmel. A másik nagyon izgalmas írásom – hol váltják a bekülföldi aprópénzt. Magam nyomoztam ki ezt a helyet. Két arab fószer egy pesti mellékutcában hordószámra veszi, jó áron a lejárt régi aprót. A világ összes bankjával kapcsolatban állnak. Az se véletlen, hogy az értéktelenek egy hordóba gyűjtik és ezt a hulladékfém vásárlók viszik el tőle. Figyeltem, legalább 10 nyelven folyékonyan beszélnek, telefonálgatnak és mindenkivel udvariasak, előzékenyek és meg nem sértenék azokat az időseket akik három négy lejárt schillinggel vagy márkával keresik meg őket. Igazi üzletemberek.

Azt is tudom, hogy nézőim zöme magyarországról jelentkezik be naponta száz német és román böngészőm is lehet. Kiváncsi lennék ki az utóbbiak. Asztali környezetből naponta ezren, mobilról pedig kétszerannyian olvasnak. Táblagépről esetenként pedig százan is felkapcsolódnak a gráfra.

S még egy szolgálati közlemény – most először könyveimmel jelen voltam a miskolci régiségvásáron. Mint régiség viszont nem mentem ki. A hírek vasárnap  – sokáig nem akartam rákérdezni – ma tudtam meg nyolc darabot eladtak. Hála és köszönet azoknak akik erre költötték az erősödő forintot. Forintjukat. Ha szeretnék dedikáltatni, hívjanak – 20 2192391 – ingyen megteszem. Híú állat az emberfia. Szakmám múló mellékhatása. S ha valaki valamelyik könyvemet keresné, amelyek már kifogytak nálam megtalálhatja. Talán a Vasgyári medvetánc és az  Az Isten szabadságra ment kivételével.