Skip to content

Attól hangos a római katolikus egyház, hogy magyar pápa ülhet a Vatikán trónjára Sz.Z. – Tegnap 15:54

Attól hangos a római katolikus egyház, hogy magyar pápa ülhet a Vatikán trónjára Sz.Z. – Tegnap 15:54

Nemcsak barátai, tisztelői, tanítványai és a magyar politikai elit köszöntötte hetvenedik születésnapja alkalmából Erdő Péter bíborost, prímást, Széchenyi-díjas teológust, akadémikust, hanem két tanulmánykötet is megjelent a napokban a tiszteletére. Közben a Catholic Herald nevű lap szerint Erdő Péter bíboros lehet Ferenc pápa utódja.

Erdő Péter bíborost a napokban több alkalommal is köszöntötték 70. születésnapja alkalmából. A budapesti D50 Rendezvényközpontban  óriási érdeklődés mellett mutatták be a tiszteletére megjelent két tanulmánykötetet. A Iustitia Duce, caritate comite című kiadvány magyar nyelvű, míg a Sacrorum Canonum Scientia angol, francia, német, olasz és spanyol nyelven jelent meg. Mindkét könyvben 42 tanulmány olvasható a kánonjog kiemelkedő tudósaitól.

Különszám az Úr építi magazintól

A hetvenéves esztergom-budapesti érsek tiszteletére jelent meg Az Úr építi című magazin különszáma – számolt be a Magyar Kurír.  A szakrális építészeti lap eredeti arculatát megtartva egy szubjektív válogatást, a magyar prímás életéhez kötődő jelentősebb templomok építéstörténetét mutatja be. A képekkel gazdagon illusztrált kiadvány szövege magyar és angol nyelvű.

Ünnepi fogadás a Karmelitában

Erdő Péter születésnapja alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök a héten a budavári Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadást. Köszöntő beszédében a kormányfő méltatta az egyházi vezető szolgálatát, és arra kérte Erdő Pétert, továbbra is szeresse és támogassa Magyarországot, tüntesse ki figyelmével a világi vezetőket.

Tudjuk, hogy a járványok, a háborúk, a békétlenség korszakába léptünk, és nyilvánvaló, hogy ha nem lesz egység a béke és a keresztény örökség megvédése kérdésében, akkor el fogunk veszni. A magyar nemzet csak békében tud megmaradni, ehhez kérjük a bíboros úr, valamint katolikus, ortodox és protestáns testvéreink segítségét is

– hangoztatta a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti hetvenedik születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom–budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István-rend kitüntetettjét (b) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én

© Fotó Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fische / MTIOrbán Viktor miniszterelnök (j) köszönti hetvenedik születésnapja alkalmából Erdő Péter Széchenyi-díjas katolikus teológust, bíborost, esztergom–budapesti érseket, Magyarország prímását, akadémikust, a Magyar Szent István-rend kitüntetettjét (b) a Karmelita kolostorban tartott ünnepi fogadáson 2022. június 27-én

Az MTI tudósítása szerint Erdő Péter bíboros az ünnepségen szintén a béke fontosságáról beszélt; mint mondta, most mindannyian a békéért imádkozunk, mert „minden ezen alapul”.

 

 


Szántó István


Related article

Ezt már olvasta?