Néhány Shell kútnál lehúzzák a rollót – hogy biztosíthassák az ellátást?

A cég szerint történelmi magasságokba emelkedett a hazai kereslet, miközben a régiós üzemanyagpiacon számottevően kisebb az alapanyagkészlet, ami komoly kihívások elé állítja őket.

„Optimalizáló intézkedéseket” vezet be, azaz augusztus 1-jétől ideiglenesen bezárja öt benzinkútját, kettőt pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át a Shell Hungary Zrt. A cég szerint erre az üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében van szükség.

Mint közleményükben írták, a lépéssel az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas hazai értékesítési mennyiségek okozta kihívásokra reagálnak. A cél az optimálisabb működés.

Az alábbi Shell-kutak zárnak be:

  • 1089 Budapest, Kálvária tér
  • 1112 Budapest, Hetényi u. 3.
  • 2370 Dabas, Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
  • 8000 Székesfehérvár, Balatoni út
  • 8500 Pápa, Celli utca 6.

A vásárlók a cég tájékoztatása szerint 5-10, Dabas esetén 30 kilométeren belül találnak másik Shell kutat. A kutak újranyitásáig a dolgozók más töltőállomásokra mennek át.

Augusztus 3-tól a

  • Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6., valamint
  • a Debrecen, Balmazújvárosi út 5.

címen található töltőállomások teszt jelleggel csak a Shell-lel szerződött partneri vásárlók tankolhatnak. Az állomásokat az euroShell kártyával rendelkező ügyfelek tudják igénybe venni, akiknek nincs ilyenjük, azok az adott városon belüli másik Shell töltőállomást kereshetik fel.

A Shell a kereslet emelkedésének okát nem említette a közleményében, de tény: a magyarok nagyon sokat tankolnak, mert az üzemanyagárstop miatt nem érzékelik a piaci árakat, így nem takarékoskodnak az üzemanyaggal.