Tel Avivban beszélik – Az álom

Nesama David/ujkelet.live

Miután bika rontott be egy lodi bankba, és kutya vezetett autót Jeruzsálemben, csupán idő kérdése volt, hogy a Fehér Városban folytatódjon a furcsa incidensek sora.

Tel Avivban beszélik, hogy múlt csütörtökön az éjszaka leple alatt a Sapira-negyed egyik tömbházában nem mindennapi dolog történt.

A négyszintes épületben emeletenként tíz lakás van. A második emelet páros számú lakásainak lakói péntek reggel meglepődve tapasztalták, hogy a konyhában az összes kanál, legyen szó evőről vagy kávésról, meg lett hajlítva. A háziasszonyokat a sábát előtti készülödés közepette sokkolta a fejlemény. Először gyerekeiket, majd férjüket vonták kérdőre. Egyben biztosan voltak: a betörés kizárható.

Miután nem jutottak előbbre, körbe kérdezték a szomszédokat. Ekkor derült ki, hogy a kanalas jelenség csak a páros számúakat érinti.

Itt el is veszhetett volna az a bizonyos fonal, ha az egyik páratlan lakás tulaja el nem meséli furcsa kanálhajlítgatós álmát feleségének. Amint erre fény derült, a többi páratlan lakás férfi lakója is beismerte, hogy pontosan ugyanezt álmodta.

A lakók megállapodtak, hogy a nyomozást a sábát idejére felfüggesztik, és vasárnap jelentik az incidenst a rendőrségnek és az önkormányzatnak.

Kanalak hiányában a sábáti menüt némileg módosították.

A szombat dacára híre ment a furcsa incidensnek, és az ünnep kimenetele előtt meg is lett a nem kevésbé rendkívüli magyarázat.

A magyar gyökerekkel rendelkező Uri Geller illuzionista csütörtök délután a múzeumából éppen egy kávézóba tartott. A Sapira negyedben egy csoport turista felismerte, ő pedig örömmel beszédbe elegyedett velük. Természetesen az elmaradhatatlan kanálhajlítás sem maradt ki, de ezúttal, úgy látszik, Geller túltett önmagán. A csoport vezetője, Jichák Barak a médiának azt nyilatkozta, hogy a kanál meghajlításakor mindannyian egy kisebb energia löketet éreztek, ami feltehetően elérte a szóban forgó lakótömb második emeletét és annak férfi lakóit. Barak hangsúlyozta, hogy csak találgatni tud, de valószínűleg a páros számú lakások férfi tagjai is kanálhajlítgatásról álmodtak, de az ő esetükben az álom tettlegességhez vezetett. (Talán jobban érte őket az energia löket?

Az illuzionista még nem reagált a megkeresésünkre.

*A Tel Avivban beszélik az Új Kelet Live heti rovata, tartalma félig-meddig avagy teljesen fiktív.