A miskolci Fidesz-KDNP menekül a felelősség és a munka elől – Veres Pál polgármester közleménye
Veres Pál

 

 

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek tartjuk, hogy a miskolci Fidesz-KDNP önkormányzati képviselők bojkottálták azt a testületi ülést, amelynek összehívását ők maguk is kezdeményezték.

 

Bajban ismerszik meg az ember, bajban ismerszik meg, kire számíthat a város.

Miskolcon most baj van és ma kiderült: a miskolci Fidesz-KDNP képviselőire nem számíthatunk.

 

Azért hívtunk össze a mai napra rendkívüli közgyűlési ülést, hogy tájékoztassuk a miskolciakat, a képviselőket arról, mekkora a krízis, amivel meg kell birkóznunk. Azért tartottunk rendkívüli ülést, hogy a Kormánnyal kedden folytatott tárgyalásról beszámoljunk. Azért hívtuk össze a rendkívüli ülést, mert Gulyás Gergely miniszter arra kérte az önkormányzatokat, hogy készítsenek takarékossági tervet, arra kérte a helyhatóságokat, hogy elsősorban az alapellátásokat – például a bölcsődei, óvodai, idősellátást – biztosítsák. Amennyiben az alapellátásokhoz nem elegendő az önkormányzati forrás, a kormány segítséget nyújt.

 

Mert ma már látszik: kormányzati szerepvállalás nélkül nem megy. Nem csak Miskolcnak nem megy, senkinek nem megy kormányzati szerepvállalás nélkül, ugyanis a Kormány olyan gazdasági környezetet hagyott kialakulni, amelyben az önkormányzatok végveszélybe kerültek.

 

Miskolc város vezetése az elmúlt napokban szabályosan benyújtotta takarékossági tervét a Kormányhoz, és a város vezetése erről szerette volna tájékoztatni ma a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőit is. De ők erre, Miskolcra, a miskolciak helyzetére nem voltak kíváncsiak.

 

Jó ideje látszik, hogy politikai hecckampányt folytatnak, valódi munkára, érdemi tevékenységre nem számíthatunk tőlük.

 

Miskolc város vezetésének azonban továbbra is Miskolc a legfontosabb. Miskolc válságos helyzetben van, és ebben a helyzetben a kormánypárti miskolci képviselők nem segítenek, hanem tovább nehezítik azt.

 

Felelőtlenség, amit tesznek, felelőtlenség, hogy nem segíteni szeretnének a miskolciaknak, hanem hátráltatni azt a megfeszített munkát, amit a városvezetés tesz Miskolcért.

 

Nekünk valóban Miskolc az első. Ma bebizonyosodott, hogy a miskolci Fidesz-KDNP menekül a felelősség és a munka elől.

 

 

Veres Pál

Miskolc MJV polgármestere