Megmentenék a miskolctapolcai Barlangfürdőt -friss hír : sikeresnek ígérkezik az akció
Közösen dolgoznak ki megoldást a rezsidíjak brutális drágulása miatt bezárt Miskolctapolca Barlangfürdő – esetleges – újranyitására és működtetésére Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Miskolc Holding Zrt. szakemberei és a miskolctapolcai turisztikai vállalkozások képviselői. Erről született megállapodás azon a hétfő esti megbeszélésen, amelyről tudósítottunk. Az egyeztetést, amelyet a Barlangfürdő váratlan, október 10-től érvényes bezárása miatti elégedetlenség inspirált, Veres Pál, Miskolc polgármestere – a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével – hívta össze október 17-re a városházára.

A megbeszélés célja az volt, hogy a miskolci turisztikai szektor meghatározó vállalkozásaival párbeszéd útján, közösen keressenek megoldást a turisztikai ágazatot sújtó problémákra, legfőképpen a Barlangfürdő bezárása miatt kialakult tarthatatlan helyzetre. A fórumot – a városvezető betegsége miatt – Szopkó Tibor, turisztikáért is felelős alpolgármester vezette.

Anyagi segítség

A megbeszélésen a vállalkozások jelezték, akár anyagi szerepvállalásra is készek a Barlangfürdő működtetésének érdekében. Ötletként felvetődött, hogy minden héten legalább pénteken, szombaton és vasárnap tartson nyitva a fürdő, így a szállásadók ezekre az időszakokra tudnának foglalásokat fogadni.

Mivel a Barlangfürdő esetleges megnyitása sürgős döntés lenne, a közös munka – a hétfői egyeztetés után – Szopkó Tibor alpolgármester vezetésével egy nappal később folytatódik az első olyan operatív tanácskozással, ahol a hétfőn elhangzott szándék nyomán a város, a vagyonkezelő társaság és turisztikai vállalkozások képviselői a konkrét tennivalókat meghatározzák.