Győztünk! – A Dohány és a Rumbach lett az év legjobb rendezvényhelyszíne

Mint augusztus végén beszámoltunk róla: a Dohány utcai zsinagóga-komplexum és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga a Budapest kategóriában bekerült az Év Legjobb Rendezvényhelyszíne három esélyes jelöltje közé. Most pedig arról adhatunk hírt, hogy győztünk! A Business Traveller magazin olvasói és az üzleti utazóközönség szavazatai alapján a Dohány és a Rumbach lett a legjobb rendezvényhelyszín kategória győztese. Köszönjük a szavazatokat és gratulálunk a pályázóknak! 

A  Turizmus Kft. által működtetett Business Traveller Hungary Magazin a hazai turisztikai szakma egyik legrangosabb orgánuma, amely igen nagy presztizzsel rendelkezik a magyar turisztikai üzletágban. Ez adta a jelentőségét annak, hogy a Dohány utcai zsinagóga-komplexum és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga idén nyáron – a szakújságírók és turisztikai szakemberek szavazatai alapján – bekerült az Év Legjobb Rendezvényhelyszíne három esélyes jelöltje közé.

PIX_2523.jpgKiss Henriett és Róna Iván a díjátadó után (Fotó: Turizmus.com)

Az eredményhirdetés ismeretében Róna Iván, a Mazsihisz turisztikai igazgatója honlapunknak elmondta:

– Pályázni csak egy név alatt lehetett, így az ismertebb és már megfelelő branddel rendelkező Dohány utcai zsinagógát jelöltük név szerint, de a szavazók számára a helyszín bemutatásában hangsúlyosan szerepelt a Rumbach is, amely a hitközség szerves része, és amely kiváló adottságokkal rendelkezik kulturális és egyéb rendezvények megtartására. A szakmai közönség tehát mind a Dohányt, mind a Rumbach-ot értékelve szavazta meg, hogy  hitközségünk két komplexuma legyen a kategóra győztese.

ri.jpgRóna Iván turisztikai igazgató

Róna Iván hozzátette: a díj igazi értékét az jelenti, hogy csak pár szavazattal maradtunk le a kongresszusszervezőknél a Hungexpo új kongresszusi központja mögött. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy business-konferencia helyszínként a rendezvényszervező szakma a Hungexpo új létesítményét jelölte az első helyre, hiszen Magyarországon eddig sosem épült legalább háromezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ, ahol nagy nemzetközi orvos- és egyéb tudományos tanácskozásokat lehetne rendezni.

–  A hivatás- és rendezvényturizmus szakmában a nagy nemzetközi tudományos kongferenciák jelentik a legnagyobb üzletet, s mivel 2022-re elkészült a Hungexpo 4 ezer fős objektuma, a business-konferenciában érdekelt cégek nyilván ezt díjazták. De a szakmai nagyközönség bennünket választott, mint a legizgalmasabb és legjobb MICE-helyszínt, amire nagyon büszkék vagyunk és lehetünk  a jövőben is – fogalmazott Róna Iván.

A turisztikai igazgató által említett angol MICE betűszó a meetings (találkozók), incentives (ösztönző utak), conferences (konferenciák), exhibitions (kiállítások) szavak kezdőbetűiből áll, s a MICE legfontosabb jellemzője, hogy ez a legjövedelmezőbb üzletág a szakmában.

Most, hogy a Rumbach és a Dohány utcai zsinagóga-komplexum megnyerte a legjobb rendezvényhelyszín kitüntető címet, ez jelentős promóciós lehetőséghez juttatja a Mazsihisz turisztikai látványosságait a rendezvényturizmus hazai és nemzetközi piacán. Köszönjük a szavazatokat és gratulálunk a pályázóknak!