Itt a drótszamár szezon – pattanjunk nyeregbe – hírek a Pétfűrdői futamról  – hírek a biciklis versenyekről

Biciklizni jó. Kerékpározni egészséges.

Óvodába már magam is kétkerekűvel jártam, drága Édesanyám nem győzött futni utánam. Emlékszem édesapám a Corvinban vett egy olyan biciklit, hátsó kerék kitámasztóval, amire másnap már semmi szükségem nem volt.  Be is cserélte egy pettyes labdára. Eddigi életem során sokféle kétkerekűm volt, egy időben szenvedélyes motoros is voltam. Most két bicikli lusta tulajdonosa vagyok, de esküszöm, a hétvégén már valamennyit felpumpálom. Az is sport. Nem feledkezem meg, hiszen az utcánkból csak a Csabai kapui járdán át vezet az utam mindennap.  Kellő tisztelettel és irigységgel, sőt udvariassággal igyekszem mindig elsőbbséget adni az előttem karikázóknak.  Hogy aztán ha majd nyeregbe pattanok magam is visszakapjam ezt az előzékenységet.

Most jött a friss hír kerékpáros barátaimtól – ígérték folyamatosan informálnak a sikereikről, képekkel illusztrálva.

Vasárnap Pétfürdőn rendezték meg a Péti Nagydíj időfutamot. Ez egy 19 kilométeres viszonylag sík pálya, Pétfürdő, Várpalota, Ősi és Berhida körül. Szép idő volt, a szél kivételével, de az sem volt vészes.

Az eredmények:

Éger Áron: elite1 4. hely, 00:27:25,13

Szarvas Balázs: elite1 5. hely, 00:27:32,42

Zeley Csaba: 6. hely, 00:28:48,15

Másnap, hétfőn Balázs és Csaba a Balaton Fondón vettek részt. Ez egy 126 kilométeres verseny, Balatonfüredről indult és közel 600 résztvevője volt.

Szarvas Balázs 13. lett elit kategóriában (3:22:40), Zeley Csaba 21. lett elitben (3:23:07)

Ez alatt Áron Szekszárdon vett részt, a IX. Szekszárd GP versenyen. Ez egy 100 kilométeres verseny volt, 4 kör egy 25 kilométeres körpályán. Sajnos az utolsó előtti kör végén belekerült egy bukásba és ezt követően már nem ért fel a mezőnyre.

Így Éger Áron elit kategóriában 12. lett (2:25:00)

 

Képek a Pétfürdői versenyről: